Més de 100 extreballadors de la Marie Claire s’informen sobre un curs de formació i ocupació a Vilafranca

154
PUBLICITAT

La Casa de la Cultura de Vilafranca va celebrar ahir una sessió informativa sobre el Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització per a Treballadors Acomiadats (FEAG), convocada pels tècnics dels Punts GVA Next de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, Xavier Prats i Patricia Fabregat, i l’Ajuntament de Vilafranca, Lidia Vicente.

Tal com van detallar durant la trobada, es tracta d’un fons europeu que permetrà impulsar l’economia de Vilafranca i dels pobles del seu voltant, a través de plans de formació i ocupació per a extreballadors i extreballadores de l’empresa Marie Claire, que seran els beneficiaris d’aquestes ajudes.

En aquest moment l’ajuda es troba en procés de sol·licitud. Els tècnics de la Mancomunitat Comarcal Els Ports i de l’Ajuntament de Vilafranca van explicar que estan recopilant la informació per redactar la memòria de sol·licitud que reculla les reivindicacions i necessitats dels extreballadors i extreballadores de la Marie Claire. Els assistents van descriure la seua situació actual i previsions de futur a través d’un breu qüestionari, i van comentar amb els tècnics els seus dubtes, suggeriments i opinions sobre aquest fons.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Comarcal Els Ports agraeixen l’assistència i predisposició de les persones que van participar en la reunió. Tal com van indicar ahir, mantindran informats a tots els extreballadors i extreballadores sobre els avanços en la sol·licitud, procés d’aprovació i execució d’aquest fons en el qual, previsiblement, participarà el govern autonòmic, el govern estatal i la Comissió Europea.