Mediterranean Xtrem, pur espectacle que uneix l’esport amb la natura i el patrimoni

403
PUBLICITAT

Milton Ramos s’imposa en la primera etapa a Morella amb un temps de 7 hores i 45 minuts. Demà es disputa la segona etapa amb eixida i arribada a Morella

-Nota de premsa-

L’espectacle dels bikers ja ha arribat a Morella de la mà de la Mediterranean Xtrem. La primera etapa que ha unit Castelló i la localitat dels Ports, amb un total de 140 quilòmetres i 4000 metres de desnivell ha sigut espectacular i ha deixat clar que Milton Ramos és un gran dominador en aquesta disciplina. El corredor ha emprat 7 hores i 45 minuts per completar el recorregut, gairebé cinc minuts menys que el ciclista de la Vall d Uixó Xavier Borràs. Roberto Bou i Joseba Leon han sigut els altres dos ciclistes que han baixat de les vuit hores. Pel que fa a la categoria femenina, Ada Xinxo, s’ha imposat amb un temps de 10 hores i 20 minuts.

L’etapa partia a les 6:30 del matí des de Castelló. En la jornada d’avui ha transcorregut per un recorregut totalment nou respecte a l’any passat, travessant de la mateixa manera gran part de municipis de la província com Borriol, Vilafamés, Les Useres, Atzeneta, Culla, Benassal, Vilafranca, Portell, Cinctorres i Morella. 140 quilòmetres amb un desnivell acumulat proper als 4.000 metres d’ascensió.

Morella, protagonista

Morella s’ha convertit en la localitat protagonista d’aquesta primera edició de la Mediterranean Xtrem. A l’arribada d’avui, li seguirà demà una increïble etapa amb sortida i final a la localitat dels Ports. Aquesta partirà dissabte a les 9:30 del matí de forma neutralitzada, des de la Plaça dels Estudis al Portal de Sant Mateu, seguint l’itinerari carrer de la Mare de Déu, El Pes, Marquesa Font el Sol, costa Sant Joan. Al Portal de Sant Mateu es realitzarà la sortida llançada. Aquesta etapa, de 54 quilòmetres i un desnivell de 1800 metres, passarà algunes de les sendes recuperades mitjançant el projecte Morella Singletracks, per la qual cosa serà un recorregut amb un gran encant paisatgístic. En ella, els participants passaran pel naixement del riu Cervol i seguiran el seu curs per arribar fins Vallibona i tornar a la ciutat emmurallada, previ pas pel Pic de Regatxol i el de Palos. Una prova trenca-cames duríssima, que de bon segur encantarà als amants de l’enduro. L’arribada dels primers corredors està prevista a les 14 h. i l’entrada es realitzarà per Sant Miquel, darrere de la Nevera, Passeig de l’Albereda, Portal de la Nevera, Costa Trinquet, Pare Ramon Querol, El Pes, Blasco d’Alagó i Plaça dels Estudis. A més, a la vesprada tindrà lloc la Fira del Biker, amb exhibicions i festa a la zona de meta. Diumenge, la cursa sortirà de Morella i conclourà a Benicàssim. Cal recordar que hi ha dues modalitats de competició, la Xtrem Biker, que inclou les tres etapes, i la Pro Biker, que es compondrà de l’etapa de demà i la de diumenge.

El regidor d’esports, Amadeu Bordàs, ha agraït a tots els treballadors i voluntaris la feina que han realitzat en la jornada d’avui i assenyalava que “aquesta prova és molt atractiva i pot convertir-se en un referent a nivell nacional, de fet estem ja en la segona edició, ja que ofereix als bikers i als seus familiars poder gaudir de la pràctica de l’esport, dels nostres paisatges, gastronomia o patrimoni“. A més, indicava que “Morella està fent un gran esforç per posicionar-se com una destinació ideal per als amants del BTT i, aquesta prova contribuirà a aquest objectiu“. En aquest sentit explicava que fa dos anys va néixer el projecte Morella Singletracks, que està atraient als bikers a aquesta zona i que ja ha organitzat o col·laborat en diferents proves. Entre elles, la Mediterranean Xtrem, la del circuit provincial de BTT o l’espectacular I Enduro Urban Race MTB, que tindrà la seva segona edició el proper mes de juny.