Maestrat viu reclama dades de la reunió de Forcall al Consell de Transparència

926
Manifest per la Vida Rural
PUBLICITAT
  • El Manifest per la Vida Rural compta ja amb més d’un centenar d’adhesions

L’associació Maestrat viu ha donat a conéixer el registre el passat cap de setmana d’una reclamació al Consell de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern amb l’objectiu de demanar informació “sobre la reunió del dia 28 de novembre de 2019 al Forcall en què participaren les administracions valenciana, aragonesa i catalana” i que han conegut gràcies a les xarxes socials.

Concretament, volen, per escrit, saber quins càrrecs (polítics i tècnics) de la Conselleria hi havia en la reunió, qui la convocava, de què va tractar i què es va acordar. A l’escrit es va fer constar, segons indiquen, “el silenci reiterat de la consellera Mireia Mollà”, responsable de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Ja que “no ha donat resposta a dues peticions del col·lectiu dels dies 12 i 27 de maig de 2020, en la darrera de les quals es formularen cinc preguntes concretes i es demanà una reunió urgent”, asseguren. A més, afegeixen, “tampoc no ha contestat a una petició de reunió del dia 15 de maig feta per la presidenta de la Junta Rectora del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, que la demanà avalada pels alcaldes de l’àmbit d’influència del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals de la zona”.

Més d’un centenar d’adhesions al Manifest per la Vida Rural

Maestrat viu, alhora, ha fet públic també que el Manifest per la Vida Rural compta ja amb el suport manifest de més de 70 particulars i més de 30 col·lectius i empreses. Així, per exemple, Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, Saó Edicions SL, l’Aplec dels Ports, l’Aplec de Penyagolosa o Salvem lo Montsià s’han adherit ja al manifest.