Camps de Voluntariat
Camps de Voluntariat

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Els camps reuneixen joves de diferents procedències per a treballar de manera voluntària i desinteressada en el desenvolupament d’un projecte amb contingut social en favor de la comunitat
  • Es procedirà a la devolució de quotes d’inscripció en els camps de primavera

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha acordat la suspensió dels camps de voluntariat juvenil per a l’any 2020 de la campanya ‘Viu la solidaritat’, en les convocatòries de primavera i estiu, per la situació generada per la pandèmia de Covid-19.

La declaració de l’estat d’alarma i les seues successives pròrrogues han suposat l’adopció de mesures extraordinàries, la qual cosa comporta la impossibilitat de tramitar la licitació dels corresponents contractes i realitzar els camps de voluntariat juvenil a l’estiu.

Així mateix, l’IVAJ procedirà a la devolució, d’ofici, de les quotes per la inscripció dels camps de primavera que s’anaven a desenvolupar del 10 al 20 d’abril de 2020.

Aquesta mesura, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) s’adopta coincidint també amb la data prevista per a la inscripció dels camps d’estiu, que era el 27 d’abril.

Així, s’atén la resolució per la qual se suspenen les activitats i viatges d’oci, culturals o similar, organitzats per centres socials i educatius de qualsevol nivell, associació, entitat cultural o altres per a limitar la propagació i contagi per la Covid-19.

Anualment, l’IVAJ organitza el programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya ‘Viu la solidaritat’, que permet que les persones joves realitzen un voluntariat en projectes a la Comunitat Valenciana, en altres comunitats autònomes i en països estrangers en tres convocatòries: primavera, estiu i hivern.

Els camps reuneixen un grup de joves de diferents procedències que es compromet, de manera voluntària i desinteressada, a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació. La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

En 2019, més de 600 joves de la Comunitat Valenciana van participar en ‘Viu la Solidaritat’, tant en camps a la Comunitat com a través de l’intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei de Voluntari Internacional (SVI).

Publicitat