L’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero, el catedràtic Javier Esparcia i l’expert en projectes europeus Juan Viesca reflexionaran dissabte que ve a Vilafranca sobre el present i futur del municipi i de la comarca dels Ports

117
PUBLICITAT

Vilafranca celebrarà dissabte que ve, 21 d’octubre, la sessió “La ruralitat a la Unió Europea”, un fòrum internacional únic a la comarca dels Ports en el qual participarà Inmaculada Rodríguez-Piñero, eurodiputada del Grup Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates en el Parlament Europeu; Javier Esparcia, Dr. en Geografia i en Sociologia Catedràtic en el Dpt. de Geografia de la Universitat de València, i Juan Viesca, director de fons europeus en la Fundació Finnova i expert avaluador de projectes europeus a la Comissió Europea. Moderarà la conferència la periodista vilafranquina Violeta Tena.

Aquesta sessió té com a objectiu crear un espai d’intercanvi d’idees, en el qual, des d’una perspectiva interdisciplinària, es fomente la reflexió i el debat acadèmic, tècnic, polític i social de la situació actual del municipi i el seu entorn, visibilitzant i internacionalitzant els reptes presents i futurs als quals s’enfronta Vilafranca i la comarca dels Ports.


Crida a la participació de veïns i veïnes

Des dels Punts GVA Next de l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat dels Ports ha animat als veïns i veïnes del municipi, de la comarca de Els Ports, Maestrat, Maestrazgo i Gúdar – Javalambre a participar en aquesta sessió, en la qual no sols tindran l’oportunitat d’escoltar les reflexions d’experts en economia, sociologia i fons europeus, sinó que a més podran compartir la seua experiència personal i opinió sobre el moment en el qual es troba Vilafranca i la comarca dels Ports.

La conferència començarà a les 18.30 hores a la Casa de la Cultura de Vilafranca (Avinguda Castelló, 63). Després de la sessió, està previst un refrigeri i vi d’honor, on les persones assistents podran continuar conversant amb els ponents.

Aquesta sessió està subvencionada pel programa per a la realització d’activitats de formació i difusió en matèria de la Unió Europea de la Presidència de la Generalitat Valenciana, i està finançada amb Fons Europeus. Organitza aquesta jornada els Punts GVA Next de l’Ajuntament de Vilafranca i de la Mancomunitat Comarcal dels Ports.


Cicle de conferències de la UE

La sessió del pròxim dissabte 21 d’octubre forma part del cicle de conferències “Europa, ací i llaura”, organitzades pels Punts GVA Next de l’Ajuntament de Vilafranca i de la Mancomunitat Comarcal dels Ports.

Aquest cicle comença avui dijous en l’IES Vilafranca amb Euroescola, una xerrada teorico-pràctica dirigida als estudiants sobre la Unió Europea, la seua història, valors, institucions, programes i llengües.

Les jornades conclouran dissabte 28 d’octubre amb la sessió “La UE des dels pobles”, en la qual veïns i veïnes de Vilafranca compartiran la seua experiència en institucions, programes i polítiques europees. Aquesta sessió se celebrarà a partir de les 17.30 hores a la Casa Social de Vilafranca.