Les XVI Jornades gastronòmiques de la Trufa Morella-Els Ports tornen el 25 de gener

552
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El festival gastro-literari Morella negra com la trufa serà els dies 22, 23 i 24 de febrer i ja es coneixen els i les finalistes del premi Tuber Melanosporum d’aquesta edició
El 15 de gener es realitzarà una presentació per als mitjans de comunicació al Centre de Turisme de Castelló
Enguany es preveu una bona campanya de trufa a causa de les pluges en aquesta zona durant la tardor

Morella celebra un any més les Jornades gastronòmiques de la Trufa del 25 de gener al 10 de març. Aquestes compten amb diferents degustacions, showcoocking i menús especials durant sis setmanes amb el protagonisme del diamant negre dels Ports. Les jornades compleixen la seua 16a edició i engloben també el festival gastro-literari Morella Negra com la trufa els dies 22, 23 i 24 de febrer. A més, aquesta edició compta amb novetats com la presentació per als mitjans de comunicació al Centre de Turisme de Castelló, la qual se celebrarà el 15 de gener.

El regidor de Turisme, Jorge García, destaca que “les Jornades gastronòmiques de la Trufa Morella-Els Ports són molt importants, ja que atrauen visitants per a degustar aquesta joia de la gastronomia de la zona”. A més, ha comentat que “els restauradors de la comarca preparen menús especials amb la trufa com a element principal dels plats durant el mes i mig que duren les jornades”. L’edil ha explicat que “enguany hi haurà diferents showcooking on el públic general podrà veure com es treballa amb el diamant negre dels Ports i provar els plats resultants”.

Aquest 2019 està previst que la campanya de la trufa siga abundant. Les primeres troballes d’aquest fong i les pluges d’aquesta tardor així ho preveuen.

IV Morella Negra com la Trufa
Cal destacar que dins de les XVI Jornades de la Trufa se celebra el festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa. Aquesta serà la IV edició del festival, el qual combina el gènere literari de la novel·la negra amb degustacions de pinxos de trufa i tasts de vins. Així, Morella Negra concentra cada any a diferents personalitats literàries d’aquest gènere novel·lístic per a realitzar presentacions de llibres, taules redones i conferències al voltant d’aquesta.

A més, la ciutat entrega el premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell del 2018. Així, els finalistes d’aquest guardó de la tercera edició del premi són: Wad-Ras de Joan Miquel Capell, Talión de Santiago Díaz, Vienen mal dadas de Laura Gormarra, Morir no es lo que más duele de Inés Plana i Lleugera Sang de Xavier Zambrano.