Les tempestes dels primers dies d’agost poden possibilitar l’eixida de rovellons. Vistabella promociona la tòfona d’estiu

712
Rovelló
PUBLICITAT
Rovelló

Les tempestes caigudes a l’interior castellonenc durant els primers dies d’agost han despertat de manera prematura l’olfacte “rovellonero”. I és que les pluges que s’han registrat, superant en molts casos els 30 litres per metre quadrat, podrien ser el preludi d’una bona campanya en els boscos dels Ports i l’Alcalatén.

No és la primera vegada que a partir del 20 d’agost comencen a aparèixer els primers rovellons a les serres, si és que les tempestes han estat propícies. Els coneixedors del bosc apunten que a les tres setmanes d’haver-se produït les tempestes és quan arriben els bolets. Hi ha qui ja està comptant els dies.

La veritat és que els bolets mouen l’economia dels pobles de l’interior. Als bars i restaurants de Vilafranca o Vistabella asseguren que “si hi ha bolets pot ser una temporada igual o millor que en ple mes d’agost”. Així que pendents del cel. Perquè hi hagi bolets no ha de fer excessiva calor. La confiança en el clima està posada encara portem un estiu de disgustos amb la pedra que ha fet malbé el cereal.

-Tòfona d’estiu

La tòfona d’estiu està sent l’atractiu de l’estiu a Vistabella. El passat cap de setmana es van organitzar unes jornades dedicades a aquest producte que està prenent valor en els últims anys. Les tòfones estivals encaixen amb productes com la patata o la carn, també tradicionals de la localitat de l’Alcalatén. Encara és aviat per dir si les pluges dels últims dies seran bones per a la tòfona negra, la més apreciada, els cercadors i cultivadors apunten que els pedregades i les tempestes “no van malament pensant en la propera tardor”.