Les papallones morades prenen Vilafranca pel Dia internacional contra les violències masclistes

263
Cartell del Dia internacional contra les violències masclistes a Vilafranca
Cartell del Dia internacional contra les violències masclistes a Vilafranca
  • Unes jornades ompliran d’activitats la localitat del 21 al 28 de novembre

A més de la ja habitual concentració i lectura de manifest contra la violència de gènere del 25 de novembre, Vilafranca posa el focus durant aquests dies sobre les violències masclistes amb un complet programa des del dijous 21 al 28 de novembre. Així mateix s’han programat diverses propostes amb els centres educatius.

Així el dijous 21 de novembre a les 19h hi haurà a la Casa Social una xerrada-col·loqui amb el títol “Diàlegs Masculins – La Masculinitat Tarada” a càrrec de Víctor Sánchez i Justo Fernández. La impulsora de la xarrada és l’Agència d’Igualtat de Vilafranca.

El dissabte el protagonisme serà per a una acció de carrer amb el nom “Revolució de les papallones morades” que organitzen Pineo Creu Roja Vilafranca i l’Agència d’Igualtat del municipi. El lloc i hora previstos per a aquesta acció són el mercat a les 12h.

I el dilluns 25 a les 12h arribarà l’acte central amb la trobada vora l’Estàtua de la Dona Treballadora. No faltarà el recorregut fins al parc de Na Violant Escuder. La lectura dels manifestos comptarà amb el suport de l’IES Vilafranca, CEIP En Blasc d’Alagó, Grup de Dones de Vilafranca, Creu Roja Vilafranca i l’Agència d’Igualtat de la localitat.

El dimecres 27 Creu Roja Castelló presentarà a les 19h a la Casa Social, amb la col·laboració de l’Agència d’igualtat, el programa “Juntes”.

D’altra banda, el dijous 28 de novembre es podrà assistir al monòleg “La dona sola” de Franca Rame i Dario Fo. La direcció és d’Antonio Moreno i serà interpretat per Ana Plaza. La cita és a la Casa de la Cultura a les 19h.

Activitats amb els centres educatius

La implicació dels centres educatius de Vilafranca contra la violència de gènere és manifesta. D’aquesta manera, s’han programat diverses activitats durant els mesos de novembre i desembre amb l’Agència d’igualtat.

“La Revolució de les papallones morades: no talles les ales” té com a fil conductor a Itziar Prats teixint papallones en memòria de les seues filles assassinades a Castelló. Així, s’aniran decorant els centres educatius i els comerços de la localitat amb papallones per a conscienciar contra la violència de gènere. També col·labora Creu Roja Vilafranca i el Grup de dones de Vilafranca.

Una altra de les activitats és un taller sobre noves masculinitats amb l’alumnat de 4t de Secundària, Batxillerat i Cicles formatius que serà impartit pel professorat de l’IES Vilafranca i l’Agència d’igualtat. Així mateix, el taller “Juntes” se centrarà en la prevenció de la violència de gènere amb l’alumnat de secundària. I també hi haurà tallers de promoció de la igualtat entre dones i homes amb l’alumnat de 1r i 2n cicle de Primària que seran impartits, amb la col·laboració de Creu Roja Castelló, per l’Agència d’igualtat municipal.