Les obres de les naus del Tint i dels Telers de la Fàbrica Giner avancen a bon ritme

225
Obres Fàbrica Giner

– Es tracta d’una rehabilitació estructural, ja que fa molt de temps que no reben el manteniment necessari

Les obres de rehabilitació de les naus del Tint i dels Telers a la Fàbrica Giner avancen a bon ritme. D’aquesta manera, es tracta d’una rehabilitació estructural d’aquestes naus i que són la primera intervenció important per a la recuperació completa i millora del complex de la Fàbrica Giner. A més, l’actuació per al Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports està en procés d’adjudicació.

La Fàbrica Giner és un antic complex industrial, ara propietat de la Generalitat Valenciana, en el qual es treballava el tèxtil. Aquesta concentrava a tota la gent que treballava a la fàbrica en una colònia. Així, el complex es compon dels diferents edificis propis per a treballar, així com l’escola, la capella o les vivendes dels treballadors.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, i l’arquitecte municipal, Lucas Castellet, van visitar ahir les obres a la Fàbrica Giner. Així, Rhamsés ha destacat que “la recuperació de les naus del Tint i dels Teleres és la primera part de la recuperació del complex de la Fàbrica Giner” on també anirà ubicat “el nou projecte del Centre de Desenvolupament Turístic que hi haurà a Morella, aquest serà el primer centre d’aquestes característiques en una zona d’interior” ha afegit. A més, l’edil ha comentat que “la Fàbrica Giner és un complex únic que ofereix moltes possibilitats per albergar activitats, com poden ser les formatives”. El Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports té l’objectiu d’albergar cursos de formació especialitzats destinats a potenciar el turisme de la zona.

A més, la Fàbrica Giner concentra activitats com el parc d’aventura Saltapins o diferents sendes per a recórrer a peu o amb bicicleta. Les instal·lacions d’aquesta també inclouen un alberg amb 60 places per a pernoctar en les immediacions de Morella. La millora de tota aquesta zona també implica zones de jocs i zones verdes, així com actuacions en les zones esportives de la Fàbrica Giner.