Les jornades sobre paisatge, ètica i planificació turística arriben a Morella

561
PUBLICITAT


Aquest programa, organitzat per la Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme, ha visitat durant els últims dies Morella, Villena i Benicàssim. El cicle ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’, que s’ha impulsat en 9 localitats valencianes, conclou esta setmana a Torrevieja.

Després de passar per Cofrentes (Vall d’Ayora-Cofrentes), Sogorb (Alt Palància), Cullera (Ribera Baixa), Xàbia (Marina Alta) i Sagunt (Camp de Morvedre), aquest programa de formació turística ha continuat el seu recorregut per la geografia valenciana. Morella va rebre aquest simposi divendres 21, en la sala de Justícia de l’Ajuntament, on els encarregats d’inaugurar van ser Jorge Hermosilla i Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella.

El programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’ té una estructura comuna en totes les destinacions on se celebra. Després de la inauguració de les jornades, el vicerector obri el simposi amb una conferència sobre la nova relació entre paisatge i turisme. Després, se celebren els tres tallers pràctics. El primer, titulat ‘Cap a una nova relació entre el paisatge i el turisme’, impartit pels professors de la Universitat de València Emilio Iranzo García (Departament de Geografia) i Walesska Schlesinger (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats). El segon taller, ‘Hospitalitat: turisme ètic i responsable en el territori’, està coordinat per Domingo García Marzá, de la Universitat Jaume I, i compta amb diversos especialistes. Finalment, els docents de la Universitat d’Alacant, Josep Ivars Baidal i Daniel Díez Santo, s’encarreguen d’impartir el mòdul ‘Cap a una nova estratègia turística a la Comunitat Valenciana’.

conf-turistimg_1362

El programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’ està organitzat per l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València en el marc del Conveni de col·laboració subscrit per ambdues entitats en 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià. El seu objectiu és oferir formació a equips de govern local, tècnics municipals, empresaris turístics, associacions relacionades i, en general, a tot el públic interessat en aquest sector. Els assistents tenen l’oportunitat de participar activament en els tallers al costat d’especialistes de les principals universitats públiques valencianes: la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I. El dimarts 25 d’octubre el programa finalitzarà el seu recorregut a Torrevieja després d’haver-se impartit en 9 municipis valencians.