Les Jornades de la trufa i Sant Blai i Sant Antoni d’Ortells marquen les activitats del cap de setmana

642
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Aquesta vesprada tindrà lloc el showcooking del Mesón del Pastor a la Llotja de l’ajuntament a les 20.00 hores
-Ortells cremarà la barraca a les 23.00 hores amb les botargues característiques de la festa

Morella està immersa en les seues jornades gastronòmiques més importants amb la trufa com a producte estrella. Així, les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports compten amb menús especials en els diferents restaurants i mostren els seus plats en altres activitats com els showcookings i degustacions. Cal recordar que aquesta vesprada tindrà lloc el 2n showcooking d’aquestes jornades a càrrec del Mesón el Pastor a les 20.00 hores a la Llotja de l’ajuntament de Morella.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “els showcookings són un gran atractiu de les jornades de la trufa en els quals es pot observar com els restauradors i restauradores treballen amb els productes i elaboren diferents plats”. L’edil ha recordat que “aquestes jornades gastronòmiques s’allarguen fins al 15 de març amb menús especials en els restaurants de Morella i la comarca dels Ports”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a vindre i tastar un producte tan característic d’aquesta zona com és la trufa i totes les possibilitats que ofereix”.
 
Festes de Sant Blai i Sant Antoni a Ortells
Les festes de Sant Blai i Sant Antoni d’Ortells comencen aquesta nit amb la cercavila a càrrec dels Gaiteros de Morella i la cremà de la barraca amb les botargues. Aquestes són unes festes característiques per la germanor en les seues activitats molt participatives pels veïns i veïnes de la localitat.

Tanmateix, demà continuaran les activitats típiques de la festa amb la missa, processó i l’Oferta. A més, l’ajuntament entregarà les Creus de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat, als alcaldillos d’Ortells, Ramón Domènech i José Mestre, per la seua dedicació i compromís amb el poble durant molts anys. També s’inaugurarà el nou consultori mèdic.