Les IV Jornades de la Nova Ruralitat seran els dies 13 i 14 de desembre a Benlloc

188
NOVA RURALITAT
Nova Ruralitat

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Benlloc preparen la quarta edició de les Jornades d’afirmació de la nova ruralitat amb un seguit de xerrades informatives i divulgatives pels pobles castellonencs que culminaran en la celebració de les jornades els dies 13 i 14 de desembre a Benlloc.

L’anterior edició va concloure amb la creació del Fòrum de la Nova Ruralitat, format per les persones totes que hi participen d’aquesta iniciativa, i que prepara la IV edició de les Jornades conjuntament amb el Grup Coordinador on estan representats els grups de treball que constitueixen el Fòrum.

A hores d’ara alguns dels pobles que participen de les xerrades per informar la ciutadania d’aquest moviment social són Benlloc (17 d’octubre), Vallibona (19 d’octubre), Les Useres (20 d’octubre), La Jana (25 d’octubre) i Albocàsser (31 d’octubre).

Des de la passada edició de les jornades, el Fòrum de la Nova Ruralitat, entre altres accions, ha presentat a la Mesa de les Corts Valencianes un “Manifest per un govern equitatiu del territori valencià”, on es fa un diagnòstic del despoblament en terres castellonenques i s’exigeixen mesures compensatòries i normatives adequades a l’àmbit rural que permeten als joves viure en els pobles.

El Fòrum es va constituir mitjançant l’adscripció voluntària de les persones que havien participat en les edicions anteriors, tot i que, l’organització assenyala que “actualment moltes altres persones continuen manifestant la seua voluntat d’afegir-se a aquest moviment social de nou estil”. I convida a la “lliure adscripció per totes aquelles persones i col·lectius que s’identifiquen amb el ‘Manifest per un govern equitatiu del territori valencià’ i amb la idea de crear un moviment social de la nova ruralitat castellonenca. Persones amb vocació d’actuar davant les institucions com un grup de pressió, encaminat a canviar les maneres de governar el territori per tal que revertisca el despoblament”.