OBRES CONVENT DOMINICS FORCALL

– Les intervencions efectuades ascendiran a 40.000€

– Les actuacions suposaran un salt qualitatiu per a garantir la seguretat de l’edifici i evitar que hi haja filtracions o humitats

L’Ajuntament de Forcall, beneficiari d’unes ajudes per al patrimoni cultural valencià protegit o considerat de rellevància atorgades per la Conselleria d’Educació i Cultura, ha començat aquesta setmana unes actuacions per a millorar la teulada de l’església de l’antic convent dels dominics.

L’edifici, que va ser cedit al consistori pel bisbat per un període de 35 anys, requeria actuacions urgents, ja que la coberta de la teulada estava en molt mal estat. Després d’una primera actuació d’urgència en la qual es van tapar els forats més grans per on entrava aigua, ara, amb aquesta ajuda de 38.000€ d’import, es pretén seguir reforçant el sostre. Per aquesta obra cal alçar la teulada i comprovar els danys que puga haver-hi a la fusta, que s’ha podrit i deteriorat molt degut a les pluges dels últims anys.

Per a la realització d’aquesta obra s’ha contractat una empresa de la comarca, del municipi d’Olocau del Rei, i l’import total de la intervenció ascendeix a 40.000€. La teulada no quedarà acabada del tot, però Santiago Pérez, alcalde de Forcall, comenta que aquesta actuació suposarà “un salt qualitatiu per a que aquest edifici puga tenir cada vegada més ús i garantir la seguretat per a que no hi hagi filtracions ni humitats i, en definitiva, siga un edifici sociocultural important per a la vida dels forcallans”.

Les obres tindran una durada d’un mes i mig aproximadament, amb previsió de que acaben a finals de novembre. Es tracta d’una ajuda important que, no obstant, no serà suficient per a que l’edifici estiga en plenes condicions. A més, pel que fa a l’interior de l’església, l’Ajuntament està en contacte amb algunes institucions per tal de certificar el valor del treball sobre el guix de les parets interiors. L’antic convent dels dominics està catalogat com a Bé de Rellevància Local i des del consistori s’intenten fer totes les actuacions possibles per a protegir l’edifici i el seu patrimoni cultural, que és de gran importància per a Forcall.