Les exportacions agroalimentàries valencianes es mantenen després d’encadenar rècords històrics

690
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– Entre gener i agost de 2016 els enviaments agroalimentaris de la Comunitat Valenciana sumaren un valor de 3.669,5 milions d’euros

– Xina creix com a mercat per als productes agroalimentaris valencians amb un increment interanual del 62,4%

– Destaca una pujada d’un 5,3% en les vendes de vi, fins als 116,3 milions d’euros

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana sumaren un valor de 3.669,5 milions d’euros entre gener i agost de 2016, xifra que es manté propera als màxims històrics aconseguits al llarg dels últims mesos en la sèrie estadística, malgrat un lleuger descens del 0,5% respecte al mateix període de 2015. La Comunitat segueix com a tercer major exportador de productes agroalimentaris entre les autonomies espanyoles.

Els enviaments agroalimentaris representen un 19% del total d’exportacions de la Comunitat i el sector se situa tercer en major aportació de saldo positiu a la balança comercial (1.334,9 milions d’euros), després d’un augment de les importacions del 7,5% respecte a 2015. El ranking l’encapçala l’automòbil, seguit de les semimanufactures no químiques.

Alemanya i França es mantenen com a principals destinacions dels productes agroalimentaris valencians, amb un 20,7% i un 20,3% sobre el total, respectivament, mentre que Xina continua creixent (amb un cridaner increment interanual del 62,4%) junt amb els mercats de Noruega (+18,5%) i Suïssa (+10,2%).

Per províncies, les exportacions creixen a Alacant (+8,4%), mentre que cauen a Castelló (-5,1%) i València (-2,6%). Per sectors, destaca una pujada d’un 5,3% en les exportacions de vi, fins als 116,3 milions d’euros. D’altra banda, la Comunitat segueix encapçalant a nivell nacional les exportacions de caquis frescos i de mel natural, que també creixen (al 9,4% i al 23,2%, respectivament).