Les arts escèniques prenen Vilafranca aquesta setmana amb la XXIV Mostra de Teatre Capsigrany

70
PUBLICITAT

El certamen inclou set propostes entre la nit del divendres i la vesprada del diumenge

Vilafranca ultima els detalls per a acollir del divendres al diumenge la XXIV Mostra de Teatre Capsigrany. Set espectacles procedents de diferents ciutats espanyoles i amb missatges heterogenis marquen una programació oberta a tots els públics. El festival tornarà a reivindicar el patrimoni artístic cultural a tot just un any de celebrar els seus bodas de plata.

La inauguració del certamen serà el divendres a les 22.15 a la Casa de la Cultura amb ‘Solo’, de Roi Borrallas (Barcelona). Titelles, màscares, manipulació d’objectes i comicitat són les eines que usa l’artista per a abordar la solitud. En el seu palmarès, nombrosos premis com a actor i al millor espectacle de pallassos.

En l’equador de la mostra, el dissabte 8, arribaran les actuacions de ‘Sense Lluna’ (Girona), un espectacle musical i gestual sense text (12 hores) i, ja a la vesprada, ‘A la fresca’ (Girona), on tres persones i una cadira gegant representen escenes cotidinas però surrealistes (17 hores). Una altra de les propostes per a completar la jornada és ‘Lázaro’, de València, l’adaptació d’El Lazarillo de Tormes al segle XXI. Teatre i hip hop es donen la mà en un espectacle (19 hores) que, entre altres, té en el seu haver el Premi SGAE de l’IX Festival Russafa Escènica 2019 .

Tancarà el programa del dissabte ‘Lullaby’, un duo d’acròbates acompanyats d’un carro de bebè. La metàfora de la conciliació pren la pista a través d’aquest projecte procedent de Granada que recalarà a Vilafranca a les 22.30 hores. Els artistes despertaran l’humor del públic amb el seu caos convertit en comèdia amb missatge: acabar la jornada vius.

El festival obrirà de nou al públic el diumenge amb Back 2 Classics, de Barcelona, una proposta per a tots els públics on no falta la revisió del clàssic llit elàstic. En aquest espectacle (12.30 hores) se citen la poesia, el ball, la música i les caramboles en la fusió de circ i cultura urbana.

Els últims a exhibir el seu potencial en el Capsigrany seran David Blanco i Sergio Toyos amb ‘Gochos’ (17.30 hores), la representació de la tenacitat amb el qual l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica continua treballant per a exhumar a les víctimes del franquisme a Astúries. La dansa com a mostra del dolor i el llenguatge de signes que silencia als afusellats s’ensenyoreixen d’una escena en la qual el soroll de forrellats despertarà consciències.