L’equip de govern d’Independents per Morella aconsegueix un estalvi de més de 150.000€ al primer ple de la seua legislatura

162
Ple de l'Ajuntament de Morella
Ple de l'Ajuntament de Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Independents per Morella

Independents per Morella ha liderat avui el seu primer ple amb decisions de govern, on han aconseguit aprovar un estalvi de més de 150.000€ per al consistori. Aquesta qüestió s’ha aprovat amb els vots d’Independents per Morella i del PP, mentre que el PSPV de Morella s’ha abstingut.

A més, el PSPV de Morella s’ha abstingut també a baixar la retribució per partits dels 11.000€ als 4.400€ proposats per Independents per Morella. Esta proposta de la llista progressista busca estalviar 6.600€ en 4 anys, però el PSPV ha traslladat el seu desacord.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, s’ha abaixat el sou 2.000€ i ha eliminat un dels dos sous addicionals que hi havia en alliberació del 75% a l’anterior govern. Per consegüent, amb els regidors alliberats de l’equip de govern del municipi s’estalvia 88.000€.

D’altra banda, en plens i comissions s’estalvia almenys 6.440€ al llevar les comissions. En aquest apartat l’alcalde de Morella i portaveu d’Independents per Morella, Bernabé Sangüesa, ha explicat que: “Les comissions són una figura innecessària per a l’Ajuntament de Morella que ha de perdre el gegantisme actual i equiparar-se a la resta de municipis del nostre tamany. No pot ser que tinga més comissions l’Ajuntament de Morella que la Diputació de Castelló. A més, aquesta és la millor mesura per la transparència, ja que els punts es debaten en ple que és obert al públic i no en privat com fins ara. Al qual se li suma el cost de les comissions que ara ens estalviarem i era superior als 44.000 euros”.

En més apartats d’estalvi es troben les juntes de govern on aquest serà de 17.280€ degut a les dues persones alliberades de l’equip de govern que no cobren aquesta retribució ni tampoc els plens. Pel que sols dos dels quatre membres cobraran de les juntes de govern.

A més, des d’aquest plenari, que ja ha comptat amb públic per primera vegada en molt de temps augmentant la participació política de la ciutadania, les sessions es podran seguir per la pàgina de YouTube de l’Ajuntament de Morella i es gravaran en mitjans propis el que suposa un estalvi d’uns altres 35.000 euros.

Al ple s’han aprovat altres propostes d’Independents per Morella com la fixació de règim de sessions mensuals els dimecres al qual el Partit Popular ha votat en contra. A més, l’aprovació dels membres per la necessària constitució de la comissió especial de comptes per la nostra lluita amb la transparència i responsabilitat amb els vots a favor del PP i en contra del PSPV. Així com el nomenament de representants de la corporació en consells i òrgans col·legiats. “Des de l’equip de govern hem volgut que en els consells de la ciutat hi hagi membres tant del PSPV com del PP, ja que fins ara sols hi havia membres del PSPV en la majoria d’ells i volem que totes les mirades estiguen representades i que totes les idees siguen benvingudes. En les pròximes setmanes i mesos arrancarem de nou tots els consells per donar-los més força, més importància, més participació i més poder de decisió del que tenien fins ara”, ha assegurat Sangüesa.

A més, en acabar el plenari també s’ha fet la junta general de CISE en la qual Independents per Morella tindrà 4 membres. Per primera vegada en la història de l’empresa també s’inclourà a diversos membres de l’oposició amb 2 del PSPV i 1 del PP. Aquesta és una altra decisió històrica que marca les ganes d’Independents per Morella de governar la ciutat amb el treball de moltes persones diferents i dels tres partits representats, ja que fins ara el PSPV no havia permés mai l’entrada a aquest òrgan del Partit Popular com a representants de l’oposició des del moment en què es va crear CISE.

Finalment, s’ha aconseguit aprovar tots els punts de les propostes de l’equip de govern, uns amb el suport del PP i uns altres amb el del PSPV. En la línia de la nostra voluntat que s’escolten totes les veus del nostre poble i que cada punt es negocie amb ambdós partits.