Lecha (PP): “Si Sant Joan de Moró fa test sense haver morts, Morella amb 23 víctimes ha de fer-los”

537

Nota de premsa del Partit Popular Provincial

– El portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, reitera la crida a l’alcalde socialista perquè garantisca a tota la població els test “que eviten contagis i salven vides”

– Morella és el quart municipi de la província en nombre de víctimes i lidera els registres a l’interior. “Un test costa 10 euros, molt menys de la pujada de sous del PSPV”

“Si Sant Joan de Moró fa test sense haver morts, Morella, amb 23 víctimes mortals, ha de fer-los sense més dilació”. Així ho ha considerat el portaveu de el Partit Popular de Morella, Jesús Lecha, que ja la setmana passada va posar com a exemple a la veïna localitat de Portell com “una altra mostra d’alcaldes que es preocupen per la salut dels seus ciutadans”.

L’anunci de l’Ajuntament de Sant Joan de Moró d’sumar-se a aquesta iniciativa per realitzar test massius a tota la població que voluntàriament desitge sotmetre a la prova “és una mesura que a Morella s’hauria d’haver adoptat fa temps”. No obstant això, “no és tard”, ha considerat Lecha, “però hem d’actuar ja”.

A Morella s’ha registrat el quart índex de mortalitat de la província i el primer de l’interior de Castelló. Amb 50 contagis comptabilitzats i 23 víctimes mortals, les dades són “greus i mereixen tota la nostra atenció per evitar que es registre un altre rebrot”.

Per aquest motiu, el portaveu del PP reclama test per a la ciutadania. “A Sant Joan de Moró s’ha comptabilitzat un contagi i a Portell, 3. En cap dels dos municipis hi ha hagut una sola víctima mortal. A Morella, però, hem de lamentar una tragèdia que s’ha acarnissat especialment en la residència d’ancians “.

Els test, ha assenyalat Lecha, no només permeten a la població conèixer la seva immunitat enfront de virus sinó que, a més, garanteixen l’aïllament dels contagis. El cost és d’aproximadament 10 euros per test, molt menys que el que l’alcalde i els seus regidors es van pujar els sous “. “Apel·lem a la voluntat de diàleg i consens de l’alcalde, que fins al moment ha estat nul·la. Perquè creiem que la vida dels nostres veïns és l’única cosa que importa i aquestes proves serien de gran utilitat per a la nostra localitat “. Per tot això, el portaveu de l’PP ha instat l’alcalde a reservar la partida econòmica amb la mateixa agilitat amb la qual l’any passat es va aprovar una pujada del 30% de les nòmines d’alcalde i regidors. “És urgent actuar”.