L’Aplec debat sobre la identitat dels Ports arran del documental No s’apaguen les estreles

106
PUBLICITAT

L’Aplec dels Ports continua el camí cap a la seua 44a edició dels dies 27, 28, 29 i 30 de juliol a Morella. Així, les activitats culturals que l’envolten omplin l’agenda de la comarca durant tot l’any. Així, el Teatre municipal de Morella ha acollia dissabte la projecció del documental No s’apaguen les estreles, el qual ha donava pas a una taula redona i de debat per a definir la identitat rural i dels Ports.

El debat comptava amb la participació dels directors del film, David Segarra i Xavi Sarrià. També els protagonistes del documental Elena Solanas, tècnica sanitària, activista i escriptora del llibre Florencio Pla “La Pastora”; Joan Benages, masover i pastor; i Vicent Torrent, músic i fundador d’Al Tall. Va ser moderat per la periodista i membre de l’associació Aplec dels Ports, Teresa Escrivà. D’aquesta manera, durant l’acte es reflexionava d’on venim, on estem i cap on anem arran dels temes que es tracten en la pel·lícula i relacionats amb els que afecten la comarca dels Ports.

Cal recordar que, l’Aplec dels Ports és un esdeveniment que pretén fer visible la comarca, característiques i necessitats. Durant tot l’any hi ha activitats que mesclen la festa, la cultura i la reivindicació per a donar solució als problemes que pateix la gent del món rural en general i dels pobles dels Ports en particular.