L’alegria i la germanor omplin els carrers de Vilafranca durant aquestes festes

114
PUBLICITAT

Vilafranca ha viscut aquests últims dies les Festes Patronals en honor a Sant Roc. Des del divendres dia 11 d’agost, vilafranquins, vilafranquines i visitants han gaudit al màxim amb tots els actes que ha organitzat l’Ajuntament de Vilafranca junt amb les Associacions i Grups del Municipi.

Uns 40 xiquets, xiquetes i joves del poble van ser els encarregats d’iniciar les festes amb la presentació, on els van nomenar representants infantils i de la joventut. Aquest acte va estar marcat per l’emoció i l’alegria, ja que donava inici a uns dies únics i especials, on el poble s’ompliria de màgia.

El Ventanillo, com cada any a festes, va tindre el seu dia, en el qual va realitzar una prova de bou i la seua posterior embolada. A més, enguany van estar acompanyats pel Capsigrany, que van amenitzar el matí i la vesprada a la tasca amb actuacions musicals. La majoralia de Sant Antoni, per la seua part, va ser l’encarregada del primer diumenge. Amb jocs infantils, un corro de vaques, un tardeo, i un bureo, van fer gaudir a veïns i veïnes.

El dilluns arribava el, tan esperat, Dia de les Penyes, organitzat per la Penya Gilis. El dia es va iniciar amb el concert de Trobadorets per als més menuts i menudes, i va continuar amb la paella monumental. A la vesprada, les penyes van gaudir dels jocs amb vaques, i a la nit es va portar a terme el sopar de germanor i una discomòbil.

Els kintos i les kintes 2023 van ser els encarregats de portar a terme els actes del dimarts. Amb un corro de vaques, la prova i embolada d’un bou, i un torneig de futbolí, van amenitzar el dia. A més, els més festers i festeres van poder assistir al concert de ‘La Kinky Band’ i la discomòbil ‘Bandalay’ a la nit.

El dimecres es dedicava la jornada a Sant Roc. Els actes religiosos com la missa i la processó en honor al sant van obrir el dia. Seguidament, es va realitzar l’homenatge a la gent gran del poble, amenitzat per grup de Rondalla i Ball de Vilafranca. També, la gent gran va poder gaudir d’un dinar de germanor al Parador de Festes i, aquells més religiosos, van assistir al Rosari de Sant Roc. Finalment, grans i menuts omplien la plaça ballant el Ball Pla, que va donar el to de tradició a aquestes festes, fent-la perdurar amb la participació dels veïns i les veïnes.

L’endemà, s’obria el dia amb la caminada ‘Un tomb pel terme’, organitzada pel grup ‘Caletxeros’. A més, a la vesprada i la nit, l’Associació de Cadafals va portar a terme diferents actes, un corro de vaques, un tardeo i la prova i embolada del bou.

El divendres va arribar el torn de les disfresses, el Club de Futbol Vilafranca va organitzar una sèrie d’actes al llarg de tot el dia. La jornada va començar amb els tornejos de futbol i de pàdel, i es va obrir la tasca. Seguidament, els més menuts i menudes van desfilar, lluint les seues disfresses, des de la Plaça de bous fins la tasca, on van gaudir del concert de Dani Miquel. En acabar, el grup Pimienta Molida va ser l’encarregat d’amenitzar la vesprada. I a la nit, es va dur a terme la desfilada de disfresses d’adults, que va desencadenar en l’actuació de l’orquestra ‘La Monkey Band’. Enguany, van guanyar els premis les disfresses de pals de fregar, de processó de Ron, de Van Gogh, i de Cruella De Vil i dàlmates. Va ser una nit carregada d’alegria i de festa.

Els i les majorals de Sant Cristòbal 2023, tenien el repte de tancar les festes, i així ho van fer. La jornada va començar amb el Concurs de Paelles, que va ajuntar a la gent a l’Avinguda del Llosar per a dinar. La carrera dels Autoslocos va estar cancel·lada per falta de participació, no obstant això, a la vesprada es va gaudir del tardeo, que va omplir la tasca, i del corro de vaques. Després, es va crear un ambient de germanor en el sopar de pa i porta, i es va embolar un bou. Finalment, aquells i aquelles que van aguantar, van poder gaudir al màxim de l’última orquestra i discomòbil de les festes.

Finalment, el diumenge va tindre lloc una Novillada en la que van ser protagonistes els alumnes de l’Escola Taurina de Castelló. A la nit, un castell de focs a la Plaça de l’Església i un altre al Carrer Santa Bàrbara van ficar els pèls de punta als veïns i veïnes, i van donar per finalitzades les Festes de Vilafranca 2023.

Una altra cosa que ha caracteritzat aquestes festes ha sigut la participació. Des de l’Ajuntament de Vilafranca agraeixen a tota la gent per haver acollit, participat i organitzat aquestes festes d’una manera tan especial, ja que han fet que Vilafranca s’omplira de gent durant aquests dies, i, per conseqüència, s’omplira de vida. Així doncs, amb actes taurins, religiosos, actuacions musicals, jocs infantils, i moltes activitats més, vilafranquins, vilafranquines i visitants han creat un clima de germanor que ha fet del poble un lloc màgic i especial.