L’Ajuntament de Morella suspén les taxes d’ocupació de les terrasses durant el tancament dels establiments d’hostaleria i restauració

98
Poble de Morella.

També s’han ajornat les jornades de la tòfona

Morella es prepara per a aplicar les noves mesures que va anunciar ahir la Generalitat Valenciana enfront de l’augment de casos de COVID-19 a la comunitat. Aquestes s’han publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i entren en vigor demà, dijous 21 de gener, amb el tancament dels establiments d’hostaleria i restauració, excepte aquells que oferisquen el servei de menjar per a emportar-se, ja siga distribuït en els locals o amb repartidors.

Aquestes també obliguen al tancament dels comerços a les 18.00 hores a excepció dels establiments essencials. Pel que fa al confinament nocturn serà a les 22.00 hores i continua el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana. També segueix la limitació de grups i reunions socials o familiars en espais públics i privats amb un màxim de sis persones. D’altra banda, també es tanquen les instal·lacions esportives així com els locals de jubilats i joves. En les vetlles, es permet un màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats. Cal explicar que estes mesures estaran vigents durant 14 dies com a mínim. A més, la Policia Local senyalitzarà els edificis públics afectats.

A causa d’esta situació, en la junta de govern que se celebrarà avui, s’aprovarà la suspensió de les taxes d’ocupació de la via pública per les terrasses mentre dure el tancament obligatori dels establiments com es va fer a l’inici de la pandèmia. Cal recordar que aquesta activitat comptava amb una bonificació general del 90% a Morella.

L’Ajuntament de Morella també ampliarà automàticament la validesa dels carnets per a utilitzar les instal·lacions esportives del Centre Lúdic i Esportiu Jaume I el temps equivalent al tancament d’aquest. Tanmateix, aquest espai el podran utilitzar des del CEIP Mare de Déu de Vallivana, ja que la pista esportiva d’aquest està ocupada pels materials de les obres de millora de l’edifici. També se suspén la cessió d’espais municipals a associacions i altres entitats.

A més, les XVIII jornades de la trufa Morella-Els Ports estaven previstes a partir del divendres 22 de gener. Així, les noves mesures obliguen a ajornar l’inici d’aquestes fins que les condicions de la pandèmia de la COVID-19 ho permeten.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que «són moments que requereixen mesures molt dures i que suposen, a la vegada, un sacrifici important per a moltes persones i empreses» i ha afegit que «per elles i ells, per la seguretat de totes i tots, hem de ser molt corresponsables amb totes les mesures sanitàries». L’edil ha explicat que «mentre duren aquestes mesures i el tancament dels establiments d’hostaleria i restauració, suspenem les taxes d’ocupació de les terrasses i els donarem tot el suport possible sumant-nos a totes les iniciatives junt amb la resta d’administracions». 

Finalment, cal recordar que Morella se sumarà al Fons de Cooperació COVID-19 que ha anunciat la Generalitat Valenciana amb ajudes als sectors més afectats per la pandèmia. Aquestes estan destinades, sobretot, a l’hostaleria, la restauració, l’oci nocturn, activitats recreatives i culturals o agències de viatge, entre altres. Així, la Generalitat Valenciana aportarà el 50% de l’ajuda, la Diputació de Castelló el 30% i l’Ajuntament de Morella el 20%. De la mateixa manera, l’Ajuntament de Morella, mitjançant el servei d’ocupació i desenvolupament local, reforçarà la informació sobre totes les línies d’ajuda a mesura que es publiquen.