L’Ajuntament de Morella s’adhereix al Pla Resistir amb més de 200.000 euros per a les empreses i autònoms més afectats per la COVID-19

347
Ciutat de Morella
PUBLICITAT

Morella presenta 22 casos actius per COVID-19 i l’ajuntament demana a la població seguir les mesures de prevenció i aïllament, sobretot davant de símptomes o espera de proves diagnòstiques

L’Ajuntament de Morella s’adherirà al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana publicat avui al Diari Oficial (DOGV). Gràcies a aquest, en Morella es destinaran més 200.000 euros a ajudar als sectors més afectats per les restriccions que provoca la pandèmia de la COVID-19. Aquestes ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores. Les despeses que inclouen aquelles realitzades a partir del mes d’abril de l’any 2020.
Amb les ajudes, cada persona autònoma o empresa rebrà una quantitat fixa de 2.000 euros, més una variable de 200 euros per cada treballador o treballadora. En el decret de la Generalitat s’estableixen el tipus d’empreses que podran accedir, com són els comerços, allotjaments, hotels, restaurants, bars, agències de viatges, operadors turístics i altres activitats recreatives i d’entreteniment entre altres. Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones al seu càrrec. Aquestes despeses podran haver-se realitzat des d’abril de 2020.
Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que «es tracta d’ajudes molt importants a causa de la gran quantitat de persones autònomes i menudes empreses que vist disminuïda la seua activitat per la COVID-19 i les consegüents restriccions». L’edil ha explicat que «l’ajuntament ens sumem a estes ajudes i totes les administracions que hem de fer l’esforç que siga necessari per a estar al costat del teixit econòmic i social el municipi».
Per part de l’Ajuntament de Morella, s’espera poder publicar les bases de forma urgent en les pròximes setmanes. A més, des del servei d’ocupació i desenvolupament local, informar periòdicament a les persones i empreses interessades i que puguen rebre les ajudes prompte.

Morella presenta 22 casos actius de COVID-19 de caràcter social que s’han produït en els últims dies. En l’última actualització hi havia 17 casos, per la qual cosa, els positius augmenten, tot i les altes donades, com la tendència general arreu del país. Així, des de Salut Pública fan una crida a la importància del seguiment de les mesures establertes i evitar el contacte social. També del confinament en les persones que presenten símptomes o esperen les proves diagnòstiques.
Rhamsés, ha destacat que «a nivell general, les dades són molt preocupants i ací a Morella també han augmentat els casos actius». L’edil insisteix en el fet que «cal complir estrictament amb les mesures quan una persona espera que li realitzen la prova diagnòstica i aïllar-se en la vivenda des del primer moment». Rhamsés ha recordat que «davant de qualsevol símptoma, cal posar-se en contacte amb els serveis sanitaris immediatament i evitar possibles contagis». També ha explicat que «les mesures i restriccions actuals són molt dures per a totes i tots, però necessàries per a doblegar la corba i frenar el ritme de contagis actual».
Cal recordar que l’Ajuntament de Morella presta els serveis per a cobrir les necessitats de la gent aïllada. Així, els Serveis Socials estan disponibles al telèfon 964 16 00 34 ext. 5. «Des de l’ajuntament prestem el servei per a cobrir les necessitats de la gent aïllada. Les necessitats més bàsiques a domicili com tirar el fem o portar els aliments a casa, entre altres».