L’Ajuntament de Morella realitza una operació de tresoreria de 600.000 euros

93
PUBLICITAT

Amb aquest «préstec» el consistori assegura les nòmines i pagar factures a proveïdors a més de les subvencions a particulars de l’ARRUR 2020 que l’anterior equip de govern es va gastar en altres coses

Ara ha de fer front al pagament complet de subvencions de les quals abans de juny ja s’havien gastat bona part dels recursos en altres despeses

L’Ajuntament de Morella ha realitzat una operació de tresoreria per un valor total de 600.000 euros per a poder fer front als pagaments de 2023. Amb aquest «préstec» el consistori assegura les nòmines que en el mes de desembre han augmentat a més de 200.000 euros. A més, amb aquest moviment financer, s’està procedint a pagar factures a proveïdors endarrerides des del mes d’agost per la manca de tresoreria tot i que moltes d’elles són provinents encara des dels mesos de gener i febrer en ajuntament i CISE. Per una altra banda, també s’ha de fer front al pagament de les subvencions a particulars de l’ARRUR 2020, unes ajudes amb assignacions nominatives que el consistori cobra del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i Generalitat per repartir-les per als veïns que han rehabilitat els seus habitatges i que l’anterior equip de govern es va gastar en altres despeses.

Actualment, la situació econòmica de l’Ajuntament de Morella és molt delicada derivada, principalment, del pagament de terminis i finalitzacions de subvencions com les del pla avança, fons forestal, i altres. Subvencions de les quals el passat equip de govern del consistori havia cobrat una part que va destinar a altres despeses i que ara l’Ajuntament ha de pagar en la seua totalitat a les empreses que les estan realitzant sense disposar d’aquests recursos. L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha explicat que «tots els recursos disponibles es van dedicar a pagar abans de les eleccions els compromisos de l’equip de govern anterior pel qual ara no es pot fer front a tot el que s’havien compromés. Tot i la reducció de despeses que hem fet des que estem al capdavant del consistori, el total d’ingressos plasmats al pressupost no han arribat perquè no existien, però les despeses sí». El pressupost de 2023 es va trobar completament esgotat en moltes partides moltes setmanes abans del tancament d’any amb un gran desajust entre despeses i ingressos. Actualment, s’estan elaborant uns nous pressupostos per al 2024 que s’ajusten a la realitat.

L’operació de tresoreria s’ha realitzat amb l’entitat Cajamar després d’oferir-ho a diverses entitats bancàries amb unes condicions que són de 600.000 euros que s’han de retornar en el termini d’un any. Hi ha un tipus d’interés variable de 3 mesos + 0,24% i sense comissions com la de cancel·lació.