L’Ajuntament de Morella mostra la seua oposició al projecte de Forestalia en una reunió amb representants de l’empresa

132
PUBLICITAT

Des del consistori es va acceptar aquest encontre per conèixer de primera mà l’afecció sobre el terme municipal
Bernabé Sangüesa reclama que s’escolte als veïns que porten anys invertint els seus diners en al•legacions sense rebre cap resposta i veuen perillar la seua forma de vida

 L’Ajuntament de Morella va rebre aquest dimecres de vesprada a quatre representants de l’empresa Forestalia. L’objectiu d’aquesta reunió fou conèixer de primera mà l’afecció al terme municipal i mostrar les reticències i l’oposició al projecte per part de l’equip de govern. En els darrers mesos l’Ajuntament de Morella ja ha realitzat i presentat les al•legacions pertinents al projecte juntament amb afectats i consistoris dels Ports així com ha mantingut diverses reunions amb altres forces polítiques i ajuntaments de Castelló i Terol per unir forces davant una gran afecció per la vida a l’interior, la biodiversitat i el desenvolupament econòmic tant en el sector primari com en el terciari.
En l’encontre els responsables de l’empresa van mostrar les ubicacions de la línia de molt alta tensió que pretenen fer arribar fins a la subestació de Morella passant per davant del mas de Fraiximeno on es soterraria un tram d’aquesta fins a l’entrada al punt de connexió amb la xarxa de Red Eléctrica. Des de l’equip de govern es veu inviable aquest projecte que ubica una torre amb la seua línia a tan sols 80 metres del mas de Fraximeno, on viuen dues famílies, i sense respectar el mínim de seguretat per a la salut. A aquest respecte l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha reclamat que: «l’empresa escolte i responga als veïns. El que és increïble és que un projecte amb aquesta afecció a les seues terres i les seues cases no haja tingut el més mínim apropament als afectats, que s’han hagut d’enterar per les publicacions al BOE del que volien fer a la seua casa». Per aquest motiu el consistori morellà pretén que «siga l’empresa la que es reunisca amb els afectats, però també amb tot el veïnat de Morella perquè coneguen un projecte que fins ara s’ha exposat amb opacitat», ha explicat Sangüesa.
Tal com ha apuntat el primer edil, «crec que l’empresa tenia clara quina és la posició de l’actual consistori morellà respecte a aquests projectes i respecte a les línies MAT sobre el nostre territori. Per desgràcia aquest projecte està molt avançat pel que fa als permisos del ministeri quedant ara l’autorització de construcció i la declaració d’utilitat pública que desitgem no es concedisca. De totes maneres, nosaltres estarem sempre defensant als veïns de Morella i en aquest cas lluitant perquè les torres al davant de Fraiximeno mai siguen una realitat».