L’ajuntament de Morella i l’Administració de Vallivana signen el conveni de col·laboració

43
conveni ajuntament morella amb administració vallivana
conveni ajuntament morella amb administració vallivana

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-El conveni, el qual entra en vigor l’any 2020, pretén donar continuïtat a les activitats tradicionals relacionades amb la Mare de Déu de Vallivana i el santuari
-S’ha creat l’Associació Mare de Déu de Vallivana per a adaptar-se a la nova legislació i facilitar els tràmits i actuacions sobre la Mare de Déu i el santuari

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i l’administrador de Vallivana i President de l’Associació Mare de Déu de Vallivana, Jesús Sangüesa, han signat el conveni de col·laboració entre ambdues entitats, el qual entra en vigor l’any 2020.

A causa dels canvis legislatius era necessari buscar una nova eina per a gestionar tot el relacionat amb la Mare de Déu de Vallivana i el santuari. D’aquesta manera, amb la creació de l’associació i el present conveni es manté l’essència  que sempre ha tingut el patronat i l’administració de Vallivana. Així, la responsabilitat municipal, com a propietaris d’aquest espai i per tot el que significa la Mare de Déu d Vallivana per a Morella, així com la participació i implicació dels elets i la rebuda de donacions per a la patrona també estan reflectits en aquest conveni.

Cal explicar que la corporació municipal continuarà escollint als membres de l’associació i els elets de la Mare de Déu. A més, l’ajuntament transferirà una aportació de 20.000 euros anuals perquè l’associació assumesca la gestió del santuari. També està previst un pla d’inversions a executar amb les donacions econòmiques que s’han realitzat durant els darrers anys, la qual compta amb un fons al voltant de 70.000 euros.

L’alcalde ha destacat que “era necessari, legalment, buscar una nova fórmula de gestió i este és un conveni molt important per a mantindre els edificis del santuari i afavorir les donacions, ajudes i col·laboracions amb l’administració de Vallivana de manera que es milloren els espais del santuari i tot allò que té a veure amb la Mare de Déu”. L’edil ha explicat que “La Mare de Déu de Vallivana significa molt per als morellans i morellanes i això és el que hem volgut plasmar en este conveni”. Així, Rhamsés ha volgut “agrair també la responsabilitat, treball i implicació dels elets i l’administrador per acordar una bona eina de gestió amb este conveni i continuar treballant junts pel santuari i la Mare de Déu amb tots els recursos econòmics que hi ha i els que puguen vindre”.

D’altra banda, l’administrador de Vallivana ha explicat que “s’ha constituït aquesta associació per a continuar treballanen l’administració del santuari de Vallivana dins dels espais legals actuals”. Jesús ha comentat que “han sigut mesos molt de treball i els elets estem implicats per a continuar amb la millora de Vallivana gràcies a la col·laboració de nombrosos veïns i veïnes”.

Cal recordar que la Mare de Déu de Vallivana és la patrona de la ciutat i el seu santuari constitueix una construcció emblemàtica del municipi. Aquest és propietat de l’ajuntament i és un lloc de culte i devoció referent per a les morellanes i morellans. A més, aquest forma part del patrimoni cultural de Morella i constitueix una de les edificacions més visitades del municipi. Finalment, en el mes de gener, quan entrarà en vigor el conveni, està previst mantindre una reunió entre l’ajuntament i l’associació per a posar en marxa el pla d’inversions amb totes les donacions d’anys anteriors.