L’Ajuntament de Morella, el Grup de Dones dels Ports i l’àrea d’Infodona han organitzat les activitats amb motiu del 8 de març.

228

Les regidories de benestar social i de la dona de Morella, l’àrea d’Infodona, i el Grup de Dones dels Ports han tornat a organitzar activitats per reivindicar el Dia Internacional de la Dona. Aquest sempre té lloc el 8 de març i, per això, a Morella es fan actes al voltant d’aquest dia. Així, el diumenge es projectarà al Teatre municipal la pel·lícula “Philomena” i en acabar hi haurà un sopar de germanor del Grup de Dones.

Les activitats continuen durant el mes de març, amb dues conferències dintre del cicle “Cita a Morella”, una a càrrec de l’escriptora guanyadora del premi Nadal 2014, Carmen Amoraga, el dia 14 de març. Carmen Amoraga és columnista del diari Levante, col·laboradora de la Cadena Ser i assessora de relacions amb els mitjans de comunicació del rectorat de la Universitat de València, entre d’altres.

I l’altra per part de Mapi Amela creadora del llibre “Ahorradoras. Com”, el dia 21 de març. Mapi Amela, morellana i emprenedora, que està tenint un gran èxit de vendes amb el seu primer llibre que neix de la iniciativa wwww.ahorradoras.com, una web que rep més de 8.000 visites al dia i es seguida per quasi 50.000 persones en les xarxes socials.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, ha recordat que l’Ajuntament junt a l’àrea Infodona i la Fundació Isonomia estan iniciant el treball per desenvolupar el Pla d’Igualtat Municipal. Atès que “la igualtat entre homes i dones encara és una lluita en la que no es pot donar ni un pas enrere”.

Xelo Perez, presidenta del Grup de Dones dels Ports, ha insistit en la importància de lluitar per aspectes tan bàsics, però que encara no estan superats, com les diferències salarials entre homes i dones, per a que la igualtat supose qualitat de vida per a tothom. “ No es pot deixar de costat al 50 % de la societat”.

Per la seua part, Mari Pau Querol, agent d’igualtat de la dona del Centre Infodona, ha assenyalat que “ojalà no ens calguere parlar de conceptes com el sostre de cristal o d’altres, que amb la crisi s’han agreujat”.  El centre Infodona presta els seus serveis als municipis dels Ports, l’Alt Maestrat i la Tinença de Benifassà, col·laborant amb els col·lectius de les associacions de dones d’aquests municipis.