L’Ajuntament de Morella al·legarà contra el projecte modificat de planta solar a la Llàcua, els Llivis i el Campello

129
PUBLICITAT

El consistori va rebre ahir la notificació de la modificació on es planteja soterrar una part de la línia d’alta tensió que evacua l’energia
Convocaran una reunió amb el veïnat afectat per a explicar els canvis del projecte i prestar l’ajuda necessària per a presentar al·legacions

L’Ajuntament de Morella va rebre ahir la notificació de les modificacions dels projectes de planta solar i línies d’evacuació que afecten al terme municipal, concretament a les zones de la Llàcua, els Llivis i el Campello. Els principals canvis fan referència a la demanda d’utilitat pública del terreny i el soterrament de part de les línies d’alta tensió que evacua l’energia. Així, els projectes Planta solar fotovoltaica Morella Llàcua subestació Morella Solar i línia d’evacuació 132kV SET Morella solar 30/132kV – SER Morella 132/400kV i Planta solar Morella Llivis amb la seua línia d’evacuació s’exposen de nou a informació pública amb un termini per a presentar al·legacions de 30 dies hàbils.
El consistori morellà es posiciona 100% en contra d’este projecte i les modificacions presentades, ja que afecta a més de 1.700 hectàrees de terreny. D’aquesta manera, presentarà al·legacions contra esta iniciativa, així com convocarà una reunió amb el veïnat afectat prevista per a la pròxima setmana. En esta, s’analitzarà i facilitarà tota la informació sobre el projecte i es prestarà l’ajuda necessària perquè totes les persones interessades puguen presentar també les al·legacions pertinents.
L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “presentarem de nou al·legacions en contra d’este projecte que afecta una gran superfície de terrenys naturals i agrícoles del terme”. L’edil ha explicat que “estem al costat de la gent del poble, de manera que farem una reunió explicativa per a les veïnes i veïns afectats i els prestarem l’ajuda necessària per a presentar també les al·legacions pertinents”. Finalment, ha comentat que “des del consistori explicarem cada pas que portem a terme al voltant dels projectes energètics plantejats al nostre territori, ja que són iniciatives que atempten contra la nostra manera de viure i contra la nostra economia” i ha afegit que “afecta directament i negativament als principals motors econòmics de Morella i Els Ports, l’agricultura i el turisme”.