La “Volta Ciclista a Espanya” passarà pel casc urbà de Morella el proper 5 de setembre

1418
Volta Ciclista a Espanya a Morella
Volta Ciclista a Espanya a Morella
PUBLICITAT

L’Alt del Castell de Morella serà l’únic port de muntanya puntuable a la 16a etapa, que unirà Alcanyís i Peníscola. Els corredors ascendiran per la CV-1170 (la Teuleria) i seguiran l’itinerari Porta de Sant Mateu, Pujada dels Safareigs, Avinguda de Vilafranca i coronaran a l’exterior de Sant Miquel, per agafar la N-232 i passar per l’Hostal Nou

El regidor de governació, Jorge Garcia, informarà en el ple ordinari d’aquesta vesprada del pas de la “Volta Ciclista a Espanya” pel nucli urbà de Morella. La 16ª etapa, que tindrà lloc el 5 de setembre, unirà Alcanyís i Peníscola i l’Alt del Castell de Morella serà l’únic port puntuable de la jornada, de tercera categoria. D’aquesta manera, els ciclistes ascendiran per la CV-1170, per la zona coneguda com la Teuleria, i entraran a la localitat pel Portal de Sant Mateu, per seguir per la Pujada dels Safaretjos i Avinguda Vilafranca, estant l’alt puntuable a la “Creu de les Tres Testes Coronades” a l’exterior de Sant Miquel. Des d’aquest punt, seguiran la carretera per passar per Santa Llúcia i incorporar-se a la N-232. Després, l’etapa passarà per l’Hostal Nou, on estarà l’avituallament.

L’edil morellà assenyala que “la Volta Ciclista a Espanya és un gran aparador promocional per a la nostra localitat, que ja va ser final d’etapa en els anys 2000 i 2004 i que ara tornarà a Morella en un pas intermedi de carrera, però que segur que deixarà imatges impactants de la nostra localitat “. A més, afegeix que “és molt important que passe per l’interior del nucli urbà, ja que tindrà una major exigència per als ciclistes i permetrà als veïns i veïnes poder veure també aquest espectacle de prop”. Referent a això, també explica que la caravana publicitària arribarà a Morella sobre les 14:30 hores i el pas dels ciclistes està previst a les 15:35 hores.

Aquesta etapa, després de sortir d’Alcanyís es dirigirà a Calanda, passarà pel Mas de les Mates, Aguaviva i entrarà a la província de Castelló pel Santuari de la Balma, Sorita i Ortells. Un cop passat Morella, baixarà el Port de Querol, passarà Vallivana i discorrerà per Vinaròs, Benicarló i finalitzarà a Peníscola. Aquesta serà la primera de les dues etapes que es disputaran en sòl de la província de Castelló.
Ple ordinari

En el ple d’avui, a més de l’informe del recorregut de la Volta Ciclista a Espanya, s’aprovarà la modificació de crèdits 3/2016, es presentarà una moció de millora dels serveis de manteniment de camins rurals, s’aprovarà el programa de festes i s’informarà de la reurbanització del carrer Verge del Rosari i altres obres, de la constitució del Consell de la Joventut i de la Universitat per a majors.