La Tòfona serà protagonista el 10 de febrer a Vistabella

108
Jornada Tòfona Vistabella

Vistabella del Maestrat té el dissabte 10 de febrer una nova cita amb la Tòfona. La Jornada de la Tòfona, en la 11a edició, comptarà, entre altres actes, amb l’habitual concurs de gossos cercadors, el mercat tofonaire i el Show cooking en el Casal Jove.

No faltarà la música tradicional de la Rondalla de Vistabella en la inauguració del mercat que reunirà a empreses del sector. Mentre, en la barra es podran degustar tapes elaborades amb tòfona gràcies a la col·laboració de l’Aplec de Penyagolosa, que enguany acollirà la localitat. Paral·lelament, en l’edifici polifuncional de la Antiga Presó l’enginyera agrònoma Luz Cocina Romero explicarà l’experiència de MicoLab en reg eficient i elaboració de clots amb turba per a potenciar la producció de tòfona.

Un dels moments més esperats serà el concurs de gossos cercadors de tòfona. L’olfacte dels cans es posarà a prova davant la pressió de cronòmetre i espectadors. L’Associació Maestruf patrocina els guardons al primer i segon classificats, que es lliuraran a la vesprada.

D’altra banda, la Cooperativa Biopenyagolosa i Foresttuber realitzaran a mitjan vesprada un Show cooking sobre els usos culinaris d’aquest fong. A més, el Rostidor l’Alforí patrocina el concurs a la tòfona de major pes.