La tòfona negra es converteix en protagonista de la gastronomia morellana

137

Programa

Onze restaurants participen a les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona fins al 12 de març

El gust de l’anomenat diamant negre de la cuina està present des d’avui i fins al pròxim 12 de març a la gastronomia de Morella. La capital dels Ports acaba d’inaugurar les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona en què participen 11 restaurants. Els menús del Cardenal Ram, Casa Roque, Daluan, La Fonda Moreno, Marquès de Cruïlles, El Mesón del Pastor, Pizzeria Lola, Vinatea i Mas de Ferré a Morella així com El Faixero de Cinctorres i el restaurant del Palau dels Osset a Forcall inclouen és seus plats aquest exquisit tubercle donant-los un toc especial.

El comensal podrà degustar entrants, primer i segon plat i postres a preus que varien entre els 27,50 als 47 euros depenent del restaurant. Plats des dels més tradicionals als més innovadors en els quals la tòfona apareixerà a les croquetes, l’arròs a l’estil risotto, els ous trencats i la carn o el peix. Una combinació que també serà possible en l’aperitiu i en les postres mitjançant el gelat, la quallada o la xocolata.

Showcooking i tallers

Paral·lelament, les Jornades Gastronòmiques compten amb unes demostracions de cuina en directe. Així, els divendres a la vesprada del 10 i 24 de febrer serà el torn de la pizzeria Lola, el restaurant El Faixero i la Fonda del Pastor, mentre que el 3 i 10 de març, del restaurant Vinatea i Daluan. Els tallers tindran lloc els dissabtes 4, 11 i 25 de febrer i en ells es podrà degustar els productes ecològics del Matarranya, l’oli de la Taula de la Sénia i els vins de la denominació d’origen Terra Alta que maridaran amb els productes de Morella.

Negra com la Tòfona

Els dies 17, 18 i 19 de febrer es durà a terme la segona edició del cap de setmana gastroliterari “Morella Negra com la Tòfona. Es tracta d’una trobada d’escriptors i lectors en la qual no faltaran les degustacions de productes amb tòfona o el tast de vins de Castelló. Recitals de poesia, col·loquis sobre aquest subgènere literari amb escriptors reconeguts o el lliurament del premi Tuber Melanosporum a la millor novel·la negra publicada al 2016 per un escriptor o escriptora novell formen part de la seva programació.