La Rogativa emprén el camí de Morella fins a Vallivana

978
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Centenars de morellanes i morellans han emprés aquest matí el camí cap al santuari de Vallivana amb la Rogativa. A les 9.00 hores, puntuals i com marca la tradició, les romeres i romers han eixit de la Basílica Arxiprestal de Morella per a retrobar-se amb la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de Vallivana, aquesta vesprada després de tres anys. Cal explicar que, a causa de la pandèmia de la COVID-19, l’última Rogativa va tindre lloc l’any 2019. Així, l’arribada al santuari està prevista cap a les 18.00 hores on es rep a la Rogativa amb la tradicional salutació entre banderes.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “ens alegra molt tornar aquesta tradicional Rogativa tan volguda per les morellanes i morellans i que compta amb moltíssima participació”. L’edil ha explicat que “a causa de la situació sanitària, la romeria no s’ha celebrat durant els anys 2020 i 2021, per la qual cosa, la d’aquest any és molt especial per tornar a aquestes jornades de germanor i retrobament”. Finalment, Malú ha aprofitat per a “agrair la participació en la Rogativa, així com als elets i eletes i l’administració de Vallivana el seu treball organitzatiu i als serveis que garanteixen la seguretat durant tot el recorregut”.

La Rogativa segueix el ritme de la bandera blanca que encapçala la marxa, darrere es disposa la creu i finalment tots els romers i romeres que en participen. Així, durant tota la jornada es realitzen tres parades, la primera és a l’Hostal Nou, la segona a la Torreta i la tercera al Pont de la Bota, per arribar a Vallivana al voltant de les 18.00 hores després de recórrer els 20 quilòmetres de la ruta.

Cal recordar que hi ha establert un servei especial d’autobusos que avui va des de Vallivana fins a Morella a les 20.00 hores. Al dia següent, hi ha disponible un autobús que ix de Sant Miquel i apropa fins al santuari per poder emprendre la marxa de pujada cap a Morella, el qual eixirà a les 7.30 hores.