La Partida de Baix del terme de Vilafranca celebra la festa de Sant Isidre

149

Sant isidre

Sant isidre

Sant isidre

Sant isidre

Sant isidre

Sant isidre

Sant isidre

14-DSC00477Els veïns de la Partida de Baix del terme de Vilafranca han celebrat la festa de Sant Isidre. La celebració l’organtizen els veïns segons un llistat de més de cinquanta inscrits. Els apuntats són qui tenen masos o propietats en esta zona del terme de Vilafranca que limita amb Ares i Castellfort. El Peiró de Sant Isidre està a costat de la carretera Cv-15, a una zona de pas dels ramats transhumants. Enguany el majoral era Andrés Casanova, del Mas de la Carrasca. Son pare ja havia estat, però ell mai havia repartit el panet.

La celebració comença amb l’oració i la benedicció dels termes a càrrec del capellà del poble: Mn. José Aparisi. Després es procedeix a la benedicció dels panets que s’han amanit per l’ocasió. Acostumen a fer-se centenars, per repartir als veïns de la partida que acudeixen i també a tots els veïns de Vilafranca que s’apleguen.

A Sant Isidre es fa una pregària especial per demanar pluja i bones collites. Enguany serà especialment necessària esta petició, ja que la sequera està afectant els camps i el cereal corre perill.