• El Delegat del Consell per al Model Social Valencià ha visitat Forcall
  • Durant la reunió amb diversos alcaldes i personal de serveis socials, s’han explicat les millores que experimentaran els serveis socials a la comarca

El passat dimecres, el municipi de Forcall ha rebut la visita de Francesc Xavier Uceda, Delegat del Consell per al Model Social Valencià, per tal de conéixer les iniciatives que l’Ajuntament ha dut a terme pel que fa als serveis socials a la localitat.

Junt a l’alcalde de Forcall, el delegat ha visitat la residència de la tercera edat per veure l’estat de les obres d’ampliació que estan a punt de finalitzar i conéixer la situació d’una residència d’interior. Després de la visita, Uceda ha quedat sorprés de l’esforç econòmic que ha fet el consistori per a poder comptar amb quinze places més i generar més ocupació tant a la comarca com a la localitat de Forcall.

Tot seguit ha tingut lloc una reunió a l’Ajuntament a la qual han assistit alcaldes dels pobles que formen la Mancomunitat Comarcal Els Ports i gran part de l’equip de serveis socials. En aquesta, Uceda ha explicat en què consistirà la nova llei de serveis socials: una llei que incrementa la dotació econòmica pels equips base i que també dota de més personal a les zones d’interior. A més, es realitzarà un mapa de serveis socials per a saber a quins llocs es troben determinats serveis.

Durant la reunió, Uceda també ha explicat la licitació d’un programa informàtic per a poder penjar l’historial de cada usuari i tenir el coneixement de la vida social de cada persona. D’aquesta manera, si una persona canvia de municipi, a través del programa cada treballador social podrà conéixer les necessitats de cada persona i fer un diagnòstic més real.

“Valorem positivament que el delegat ens vinguera a explicar com es desenvoluparà esta llei, i que la dotació de recursos econòmics serà major apostant pels serveis socials, que és una de les senyes d’identitat d’aquest consell. Cal destacar que a la comarca de Els Ports en els últims quatre anys hem multiplicat per tres-cents l’aportació que es feia de serveis socials de l’anterior consell governat pel PP” apunta Santiago Pérez, alcalde de Forcall.

Aquesta nova llei serà d’especial importància no només a Forcall sinó a tota la comarca, on una part important de la població és envellida i amb unes necessitats urgents de serveis socials.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA