La multitudinària Fira de Sant Pere d’Albocàsser posa en valor la producció artesana i el sector “primer”

93
PUBLICITAT

La Fira de Sant Pere d’Albocàsser ha tornat a ser enguany l’aparador perfecte de les novetats del sector agrari i productes artesans de tota classe. L’històric ermitori de Sant Pau ha rebut centenars de visites que han pogut explorar entre la mostra firal al llarg de tot el cap de setmana, i també participar i gaudir en la programació d’actes i activitats confeccionada. Més de 300 anys després, Albocàsser continua defensant amb la Fira de Sant Pere el sector “primer”, com va dir Vicente Faro, president del CAECV, per la seua importància per a la societat i agrair el treball i esforç del món ramader i agrícola.

Entre el disseny de l’agenda es troben actes com una xarrada divulgativa sobre les transhumàncies de ramats o el tradicional concurs de tir i arrossegament, organitzat per l’associació de Cavallistes d’Albocàsser. Memòria i tradició de l’ús dels animals en la vida quotidiana de moltes generacions, arrels que encara avui en dia perduren.

De la mateixa manera, el programa ha inclòs enguany una demostració de pasturatge, en reivindicació dels productes d’alta qualitat de l’Alt Maestrat, treballats de quilòmetre zero. Productes que també s’han cuinat amb tallers infantils de cuina o degustacions populars de receptes amb productes del terreny. Els productes culinaris també van ser protagonistes en el recinte firal, amb pluralitat d’opcions per a degustar i comprar en les diferents parades instal·lades per productors.

– El segle XX amb vehicles clàssics

La Fira de Sant Pere ha estat protagonitzada enguany pel centenar de vehicles clàssics, amb motos i cotxes, que es van exhibir en Sant Pau. Vehicles amb els quals es pot resumir el segle XX de l’automoció, amb exemplars molt exclusius com un Ford T del 1911 del qual es va fer una xicoteta demostració de funcionament.

Més de 150 cotxes i 70 motos van participar d’aquesta exhibició, una aposta de l’Ajuntament d’Albocàsser que va reunir a gent de totes les comarques castellonenques, de València, Alacant, Terol o les Terres de l’Ebre de Tarragona. L’èxit d’aquesta proposta, junt amb l’afició comarcal per aquests esdeveniments, dona peu a què s’estiga treballant per crear un grup del món del motor de l’Alt Maestrat.