La Mancomunitat Els Ports es reuneix amb els col·lectius crítics amb la iniciativa Maestrazgo – Els Ports

964
Reunió a La Mata de la Mancomunitat Els Ports amb col·lectius crítics amb Maestrazgo -Els Ports
Reunió a La Mata de la Mancomunitat Els Ports amb col·lectius crítics amb Maestrazgo -Els Ports
PUBLICITAT

La Mancomunitat Comarcal Els Ports ha convocat una reunió amb diferents col·lectius de la comarca dels Ports que s’han mostrat crítics amb el projecte Maestrazgo – Els Ports.

Aquesta s’ha dut a terme a La Mata aquest dimarts 21 de juliol i hi han participat Violeta Tena, presidenta del Centre d’Estudis dels Ports, Jordi Marín, membre del Centre d’Estudis dels Ports, soci de Maestrat Viu i Coordinador d’Educació del Fòrum de la Nova Ruralitat, Josep Meseguer-Carbó, membre de la Plataforma No al Yellowstone Europeo i diversos membres de l’organització del 42é Aplec dels Ports.

L’objectiu de la trobada ha estat exposar els motius que han fet que aquests col·lectius es posicionen en contra de la iniciativa que impulsa Ignacio Jiménez per al territori. Durant la reunió s’ha fet un repàs sobre el recorregut i l’evolució del projecte, així com s’han detallat punts estratègics que han seguit els promotors de la iniciativa, partint de la base que molts dels alcaldes presents no han pogut fer el seguiment exhaustiu que han dut a terme alguns dels col·lectius contraris al projecte. Finalment, s’ha parlat del futur i les alternatives possibles al projecte Maestrazgo – Els Ports. Amb tot, es va concloure que els alcaldes participants passarien la informació a la resta d’edils i regidors dels ajuntaments per decidir un posicionament comú envers el projecte.

El debat que ha generat i genera el projecte Maestrazgo – Els Ports està de ple en moltes converses actualment a la comarca dels Ports. A més, cada vegada són més els col·lectius i associacions que mostren la seua opinió al voltant de la iniciativa i, la Mancomunitat Comarcal també està en marxa per decidir la seua acceptació o rebuig al projecte.