La Generalitat Valenciana derogarà l’adjudicació de la zona eòlica 4, que afecta l’Alt Maestrat

404
Aerogeneradors a Castellfort

-Diadia-

La Conselleria d’Economia Sostenible derogarà l’adjudicació de la zona eòlica número 4, que afecta els termes municipals d’Ares, Morella, Catí, Tírig, Albocàsser, Coves de Vinromà i Sant Mateu, entre d’altres localitats dels Ports, l’Alt i el Baix Maestrat.

Aquesta zona va arribar a adjudicar-se, però no es van arribar a instal·lar aerogeneradors, ja que hi ha un informe ambiental que va paralitzar la instal·lació de les torres eòliques.

L’anunci el va fer el conseller del ram, Rafael Climent, en un acte celebrat a la localitat alacantina de Benillup, on també es va anunciar la derogació de les adjudicacions en altres zones, segons ha informat a Diadia la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat.

La conselleria iniciarà així un procés administratiu en el qual revertirà les concessions a les empreses adjudicatàries en diverses zones eòliques del territori valencià. En el cas de la zona 4 l’adjudicatària va ser Guadalaviar Consorci Eòlic. Aquesta empresa va arribar a estar integrada per Elecnor i Alabe, filial d’Acciona, encara que posteriorment va sofrir canvis accionarials. Aquesta empresa tenia de termini fins al 31 de desembre de 2007 per a haver instal·lat els aerogeneradors.

En no haver-se situat les torres eòliques el Consell iniciarà el rescat de la concessió. No obstant la reversió de l’adjudicació no suposaria la paralització de la instal·lació de tors eòliques. La conselleria podria tornar a treure a concurs la instal·lació d’aerogeneradors.

A la província de Castelló no va arribar a desenvolupar-se la zona eòlica 5, que comprenia loalidades del Maestrat, l’Alcalatén i tambén l’entorn de Borriol,
Sant Joan de Moró i Vilafamés.

Segons la informació aportada per la conselleria, la zona eòlica 4 seria la primera a rescatar, ja que és la que comportaria menys traves administratives.