La Generalitat recorrerà als tribunals per a recuperar 170.000 euros en subvencions a l’entorn de Puig

86
PUBLICITAT

El president Mazón anuncia en les Corts el recurs de l’Advocacia de la Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que l’Advocacia de la Generalitat recorrerà la caducitat dels procediments judicials i iniciarà un nou procés amb la finalitat que els valencians “puguen recuperar els 170.000 euros que el Botànic va perdonar al germà de Ximo Puig d’una vegada per sempre”.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la sessió de control celebrada a les Corts, on ha recriminat a l’oposició “la utilització de recursos públics per a beneficiar els familiars de Ximo Puig” i ha fet referència a la sentència que posa de manifest que per 3 o 4 dies els ciutadans de la Comunitat Valenciana han perdut 170.000 euros que han anat “a la butxaca dels amics del germà de l’expresident”.

Així, ha assenyalat que la Unitat de Delictes Econòmics de la Guàrdia Civil revela que el Consell del Botànic justificava subvencions en la Comunitat Valenciana amb vídeos d’Aragó i Catalunya. Mazón també ha recordat que les empreses contra les quals es dirigia el reintegrament de subvencions van incomplir les condicions necessàries per a obtindre subvencions i van ser sancionades per la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana l’any 2020 amb una multa de 26.103,5 euros per infracció molt greu.

El president ha tornat a recordar la decisió del Consell d’iniciar una auditoria per a “perseguir el malbaratament i les irregularitats de l’anterior govern del Botànic” posades de manifest per la intervenció o la Sindicatura de Comptes com “la contractació de més de 2.000 persones sense autorització o l’adjudicació a dit i sense expedient de més de 786 milions d’euros”.

Igualment, ha subratllat l’obertura de diligències del Tribunal de Comptes arran de l’informe de fiscalització dels comptes de 2022 de la Generalitat Valenciana en el qual s’estan investigant “presumptes irregularitats en l’execució dels contractes per a la prestació del servici d’assistència sanitària”.

Durant la seua compareixença, Carlos Mazón ha contraposat la forma de gestió del Botànic amb el govern del canvi que “en el primer any ha aconseguit reduir a la mitat la llista d’espera de pacients de prioritat u”.

De la mateixa manera, el president ha incidit en les irregularitats en el procés de reintegrament de subvencions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en el qual “donaven subvencions i no es preocupaven ni de comprovar i ni d’exigir la seua devolució quan no es complien requisits”.