La Generalitat inicia el procés per a l’Hotel Escola Fàbrica Giner de Morella

792
Fàbrica Giner
PUBLICITAT

 

-La Agència Valenciana de Turisme dedica 130.000 euros per a la redacció del projecte i la direcció tècnica de l’obra

La Generalitat Valenciana ha tornat a assumir les regnes del futur de la antic complex industrial de la Fàbrica Giner. Una de les iniciatives per treure de l’ostracisme el recinte és convertir l’hotel, rehabilitat en els anys noranta, en un hotel escola. Per a això l’Agència Valenciana de Turisme ha tret a licitació la redacció del projecte i la direcció d’obra de la remodelació de l’edifici que, fins fa uns anys ja exercia les funcions d’hotel. El departament que dirigeix el benicense Francesc Colomer dedicarà 130.000 euros per a la redacció del projecte, la direcció d’obra i la direcció i execució dels treballs de conversió hotel a escola hotel.

Fa uns mesos Colomer va visitar el recinte on es va plantejar la creació d’una escola d’hostaleria que permeti formar els alumnes de l’interior castellonenc.

L’hotel de la Fàbrica Giner havia albergat en els últims estius exposicions de la Fundació Blasco de Alagón. La Generalitat Valenciana, en mans del PP, el va cedir a la Diputació de Castelló que, tot i això, no va actuar al recinte. Javier Moliner sí que va decidir destinar fons a restaurar i reobrir el Palau dels Osset de Forcall, però l’hotel de la Fàbrica Giner es va mantenir tancat.

Al costat de l’hotel hi ha el alberg Francesc de Vinatea, la gestió correspon a la Fundació Blasco de Alagón. A més en el recinte es troba el parc multiaventura Saltapins i una àmplia zona verda amb un llac, jardins, un espai al costat del riu Bergantes o piscina. Així mateix hi ha un habitatge de turisme rural.

La Fàbrica Giner ha viscut diverses vides. De complex tèxtil de finals del XIX i principis del XX va passar a l’oblit. La Generalitat va adquirir la finca en els noranta. En aquests moments també hi ha un vast complex esportiu on juguen els seus partits els equips del Morella F.C. i Els Ports F.C. A més compta amb pistes poliesportives i de tennis. Una altra de les naus és ocupada per l’oficina comarcal agrària. L’hotel, des del seu tancament per part de l’anterior empresa concessionària, havia entrat en una fase deteriorament que ara es pretén atallar.