La Generalitat aprova subvencions per al sector de plantes i animals

848
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La Generalitat ha aprovat el decret de bases reguladores i de concessió directa de subvencions per a vivers i associacions i entitats de protecció i defensa dels animals.

L’import global de les ajudes ascendeix a un total de 2,6 milions d’euros per a entitats, empreses i persones autònomes que pertanyen a aquests sectors, que s’han vist afectats per la suspensió de l’activitat econòmica com a conseqüència de la COVID-19.

La vicepresidenta ha explicat que la limitació de les activitats i supressió de festivitats “està provocant un impacte negatiu en el sector de la flor tallada i planta ornamental”, on “no hi ha opció d’emmagatzemar o de reorganitzar l’oferta”.

Per la seva banda, les associacions i entitats sense ànim de lucre de protecció i defensa dels animals que gestionen nuclis zoològics, “que realitzen una important tasca en benefici del benestar animal”, ha destacat la vicepresidenta, han vist augmentar el nombre d’animals sense llar, el que ha provocat saturació dels refugis, a més del bloqueig de les adopcions per l’estat d’alarma, “el que ha suposat una notable disminució dels seus ingressos”.

D’aquesta manera, arran de l’decret d’ajudes aprovat pel Consell, es destinaran 2,4 milions d’euros a les explotacions agrícoles orientades a vivers de producció de planta ornamental, arbustos, cactus, flor tallada, plantes massisses i de fulles decoratives. El límit màxim és de 30.000 euros per beneficiari.

Pel que fa a les entitats de protecció animal, el Consell atorgarà ajuts per valor de 200.000 euros, amb un límit de 2.500 euros per associació.