La Fira de la Tòfona de la Comunitat Valenciana donarà visibilitat a aquest producte autòcton amb la marca Molt de Gust

243
PUBLICITAT

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la marca Molt de Gust, donarà visibilitat a la tòfona negra (Tuber Melanosporum) durant la Fira de la Tòfona de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc entre el 17 i el 18 de desembre a la Marina de València.

La tòfona negra, coneguda com el diamant negre de la gastronomia per ser el fong més fi, car i desitjat del món, es produeix a les províncies de Castelló i València amb excel·lent qualitat i presenta nombroses possibilitats d’aplicació a la cuina, especialment per Nadal , per ser la temporada òptima d’aquest fong.

Acabada de collir és un potent antioxidant que destaca per la intensitat de la seva aroma i el seu sabor lleugerament amarg, perfecte per utilitzar en salses i cremes o com a acompanyament en una gran varietat de plats.

A la Comunitat Valenciana es cultiva artesanalment tòfona de sabor i aromes úniques, que afegeix el toc salí del Mediterrani a un menjar que tradicionalment compta amb detalls fruiters i aromes naturals a mantega ia olivera. Totes aquestes característiques barrejades aconsegueixen l’especial sabor de la tòfona negra Tuber Melanosporum, gustativament semblant a alguns fruits secs, com les avellanes o les nous, dels quals difereix pel seu elevat preu de mercat, l’escassetat, l’alta demanda i el laboriós collit a mà.

Tòfons de València i Castelló donaran a conèixer aquest dissabte, 17 de desembre, a la Marina de València les peculiaritats de la tròficultura a la Comunitat Valenciana mitjançant la impartició d’un taller de conservació i trufat d’aliments per a un millor aprofitament d’aquest suculent or negre ric en vitamines, minerals i proteïnes d´alta qualitat.

La jornada inclou a més un tast de mel trufat a càrrec de Mel El Corta i la possibilitat de compra directa al productor de tòfona fresca i altres productes artesans, així com presentacions del V Concurs Gastronòmic professional de Trufa de València per a professionals, que se celebrarà el proper 16 de gener a l’edifici Veles e Vents, i de la Fira Valenciana de la Tòfona FIVATRUF.

La fira es desenvoluparà en un ambient amenitzat amb música de jazz en directe i barra gastronòmica amb tapes amb tòfones elaborades per l’escola d’hostaleria Mediterráneo Culinary Center.

Molt de Gust és la marca de promoció agroalimentària de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana per impulsar el posicionament comercial i el consum de productes de qualitat diferenciada i ecològics de la Comunitat Valenciana i referents de proximitat , protegir el patrimoni dels nostres productors i impulsar una cuina de producte i de relat.