La festa de Sant Antoni marca l’agenda cultural del gener a Vilafranca

236
Agenda Activa Vilafranca gener
PUBLICITAT

– L’arribada dels Reis Mags el 5 de gener tancarà la programació del Nadal

A Vilafranca, l’arribada d’un nou any significa que Sant Antoni està molt prop de celebrar-se. La Majoralia de Sant Antoni ja està preparant la gran festa del foc hivernal a la localitat, dins d’una programació cultural i d’oci que comprén l’arribada dels Reis Mags, cinema i esport. Així doncs, la programació nadalenca seguirà vigent fins que Melcior, Gaspar i Baltasar recorreguen els carrers del poble el dijous 5 de gener per repartir els regals de xiquets i xiquetes qui hagen escrit les cartes de desitjos. Una nit màgica que tancarà el Nadal a Vilafranca.

La festa de Sant Antoni és la protagonista total del mes de gener a Vilafranca. El dissabte 7 i diumenge 8 seran el primer i segon dia de troncs, respectivament, quan un grup de persones voluntàries ix a la muntanya a buscar els troncs necessaris per a la barraca de la gran jornada de Sant Antoni del dissabte 21. La tradició és que els cavalls arrosseguen els troncs tallats. Una setmana després, el diumenge 15, és el dia de les barres al Bosc Palomita. Allí, es tallaran les barres de pi que formaran l’estructura de la barraca de Sant Antoni, amb cavalls de nou demostrant la seua força per arrossegar els grans troncs. 

El cap de setmana del divendres 20 i dissabte 21 serà quan el foc tinga tot el protagonisme per Sant Antoni. El divendres es plantarà la barraca a la plaça d’En Blasc mentre que el dissabte s’anirà al monte a per malea per cremar posteriorment a la vesprada. El diumenge 22 serà el torn de la tradicional missa i processó amb els animals, tot seguit de la Ronda de Sant Antoni amb el Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca. La Majoralia de Sant Antoni organitza tots els actes amb l’ajuda de l’Ajuntament de Vilafranca.

El dimarts 3 de gener s’ha organitzat la primera edició d’un certàmen poètic on autors i autores recitaran davant del públic les seues creacions. Una competició de poesia escènica a la Biblioteca Pública Municipal Matilde Escuder. Pel que fa a la cultura, durant els diumenges de gener serà jornada de cinema a la Casa de la Cultura.