La Fampa-Penyagolosa urgeix a Conselleria que cobrisca la plaça de valencià de l’IES de Morella

121
ies morella
ies morella

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de la província de Castelló (Fampa Castelló-Penyagolosa) ha tornat a demanar a la Conselleria d’Educació que es cobrisca la plaça de valencià de l’IES de Morella que es troba vacant des que el passat 15 de febrer la professora titular de l’assignatura cursara baixa. Cal recordar que els alumnes afectats són de 1º i 4º d’ESO i 2º de batxillerat.

Així, aquest mateix matí responsables de Fampa s’han reunit amb el director territorial d’Educació a Castelló, Roberto Roig, per a traslladar-li la seua preocupació per aquesta situació. La presidenta de la federació, Silvia Centelles, ha lamentat que les famílies hagen hagut de recórrer a cercar professors particulars -de pagament- i ha recordat que la situació és més preocupant si cap a causa que alguns dels afectats han de realitzar les proves de selectivitat el pròxim mes de juny.

Des de la Direcció territorial d’Educació han reconegut que hi ha dificultats per a trobar professorat disposat a treballar en les comarques del nord. D’aquesta forma, s’ha explicat que la borsa d’ocupació consta de 180 docents de valencià que es desactiven voluntàriament quan no els interessa el destí. La borsa de places de difícil cobertura oberta per la Conselleria tampoc ha sigut efectiva pel moment. Des d’Educació han assegurat a la Fampa estar seguint tots els mecanismes administratius possibles per a cobrir la vacant.