La Diputació donarà 600 per fill per fomentar la natalitat a pobles de menys de 1.000 habitants

954
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat aquest matí la major inversió de la història per consolidar la població rural de la província. Així, el Govern Provincial està destinant ja una tercera part dels seus pressupostos a polítiques de cohesió territorial i fa un pas més amb polítiques actives de repoblació amb el ferm objectiu de frenar la despoblació dels pobles de l’interior de la província a través d’ajudes, infraestructures, serveis i oportunitats de desenvolupament. Uns projectes que s’engloben en què ha anomenat ‘Repoblem’, Campanya per la Consolidació de la Població Rural de la Província de Castelló.

Moliner ha explicat que “Castelló no es pot permetre que cap poble es tanque, perquè són 135 identitats les que conformen la nostra província única, ni una més ni una menys. No ens podem quedar de braços plegats veient com els nostres col·legis es queden sense xiquets, els comerços sense clients i els carrers sense gent. Perquè sense població, el nostre patrimoni, tradicions, història i senyes d’identitat desapareixen “.

En aquest sentit, el president ha expressat la seua preocupació i la del Govern Provincial per les xifres i estadístiques poblacionals. “Cada dia a la província moren 13 persones i naixen 4, el que ens deixa un balanç negatiu de -9 persones que perdem cada dia”.

Altres xifres que ha aportat en la seva compareixença el president provincial són les de l’Institut Nacional d’Estadística que apunten a un descens acumulat de població del 3% des de 2010, afectant la baixada a 111 de 135 municipis. Un risc demogràfic que a l’interior és molt més gran: en municipis menors de 5.000 habitants el cens descendeix fins a un 4% i els municipis menors de 1.000 habitants la minva de la població arriba fins al 6,7% de mitjana, amb baixades en alguns municipis concrets de fins al 17%.

-Pla d’Incentius a la Natalitat

Com una d’aquestes iniciatives, Moliner ha presentat aquest matí el Pla Provincial d’incentius a la Natalitat, una convocatòria d’ajudes econòmiques per naixement o adopció en municipis menors de 1.000 habitants per a aquelles famílies que trien viure en pobles menuts i contribuir a mantenir-los vius.
Les quanties seran de 600 euros per cada un dels fills nascuts o adoptats, i es podran beneficiar les famílies censades en aquests pobles la renda no superi els 12.000 euros anuals.

“És una primera mesura urgent, al costat de la iniciativa per acollir refugiats en els nostres pobles que vam presentar ahir al costat de Creu Roja, d’un Govern conscient que el valor d’aquesta terra és la suma de molts menuts és el que ens diferencia, ens uneix i ens fa grans. Creiem en els nostres pobles i els defensarem a ultrança perquè els qui triïn viure en ells no es quedin enrere “, ha conclòs el president.