La Diputació premia tres microrelats de gent major sobre es seues vivències en la pandèmia

582
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La vicepresidenta Patricia Puerta valora la renovació del format a l’haver complert les expectatives en la seua estrena

En aquesta primera edició, en què la temàtica ha girat en torn la Covid-19, s’han presentat 38 propostes, la majoria per dones

La Diputació de Castelló ha anunciat aquest divendres el nom de les tres persones guanyadores del primer concurs de microrelats amb el que l’àrea de Benestar Social ha volgut donar veu a la gent gran perquè transmeten des de la seua òptica personal com la pandèmia ha canviat les seues vides.

Tal i com consta en l’acta d’elecció, el primer premi ha recaigut en Pedro Gómez, per ‘Espera sin nombre’; el segon guardó ha estat per a Lidón Arrufat, per l’obra ‘Cien palabras’; mentre que la tercera condecoració ha anat a parar en mans de Rafael Camacho, per ‘Se nos fue nuestro vecino’. Com a menció especial s’ha premiat María Rosa Badenes, autora de ‘Sense companyia’, per la seua redacció en valencià.

Si hi ha un denominador comú en la major part dels escrits és el dolor i la tristesa dels mateixos protagonistes per no poder compartir les seues vides amb els seus sers estimats, especialment amb els nets i netes, o la impotència de vore com s’apaguen per a sempre persones del seu entorn per la Covid. Les publicacions es faran públiques perquè quede constància escrita per a les futures generacions de com la nostra gent major castellonenca va afrontar la pandèmia que va patir el món durant 2020.

En aquesta primera edició s’han rebut 38 sol·licituds de participació, en la seua majoria dones -amb 23-. Pel que fa al rang d’edat, la meitat corresponen a persones amb una edat compresa entre els 60 i els 65 anys. Cinc d’ells tenen entre 65 i 70 anys i nou més de setanta.

La valoració que en fa la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, és “molt positiva”, tant pel volum d’històries presentades com per la qualitat de les mateixes. Puerta ha assegurat que s’estudiarà la seua continuïtat en futures edicions “ja que aquest format casa molt bé en la nostra línia de treball d’envelliment actiu”. “Amb aquestes iniciatives treballen per a impulsar la participació i el paper actiu de les persones majors en la nostra societat a través del foment de l’hàbit de l’escriptura i l’ús de la imaginació”.

L’entrega dels guardons es farà pròximament en un acte encara per definit. Els premis consistiran en l’entrega d’un llibre electrònic i de material bibliogràfic.