La Diputació obri una altra convocatòria de voluntaris de Protecció Civil davant l’augment de petició d’ajuda dels ajuntaments

251

El servei de voluntariat impulsat pel Govern Provincial ha col·laborat en prop d’un miler d’esdeveniments en tres anys

El servei de voluntariat de Protecció Civil impulsat per Javier Moliner en 2013 està sent tot un èxit d’acceptació, tant que davant el constant augment de les sol·licituds d’aquest servei a tota la província ha calgut obrir una nova convocatòria per a incrementar el nombre de voluntaris de l’agrupació, que actualment és de 110 persones i es pretén sumar 30 nous efectius a l’agrupació.

El diputat del Consorci Provincial de Bombers, Luis Rubio, impulsor d’aquest servei, no ha amagat la seua satisfacció davant el “excel·lent funcionament i demanda que està tenint aquest recurs que posem a disposició dels ajuntaments per garantir el correcte desenvolupament dels esdeveniments multitudinaris que realitzen en els seus municipis. Protecció Civil està sent especialment útil per als pobles més menuts, que en ocasions veuen com la seua població es multiplica per cinc”.

Prop d’un miler de serveis

En aquest sentit, Rubio ha destacat que la nova convocatòria de places de voluntaris de Protecció Civil arriba fruit d’alta demanda d’aquest recurs per part dels 76 municipis ja adherits a aquest. “Cada vegada és més habitual veure voluntaris del servei de Protecció Civil col·laborar a peu de carrer per garantir el normal transcórrer dels esdeveniments que se celebren a la nostra província, com ha passat recentment a La Volta Ciclista a Espanya, i fer-ho, a més, amb una vocació de servei que ressalta més encara si cap la seua encomiable tasca “, ha argumentat Ros.

Cal destacar que, tal com ha recordat el diputat responsable de Bombers, el servei de Protecció Civil es va gestar fa ja més de tres anys, al juliol de 2013, amb l’objectiu de fomentar la igualtat d’oportunitats a tot el territori. “Gràcies a aquesta nou programa posat impulsat des de la Diputació, els menuts pobles s’han afavorit d’un recurs útil a l’hora de dinamitzar seus municipis i generar riquesa i desenvolupament a través de grans esdeveniments. A més, ha permès que aquests pobles menuts puguen tenir l’ambició d’organitzar esdeveniments més grans i amb més participació i beneficis, que sense aquest servei mai podrien assumir “.

Més de 22.000 hores de treball

En aquest sentit, Rubio ha volgut destacar la feina feta pels efectius que composen el servei, i als quals espera sumar 33 nous voluntaris, i que els ha portat a invertir més de 22.000 hores de treball “a favor de la província i els seus pobles”.

Entre els diferents esdeveniments que han comptat amb servei de voluntari destaquen, per la magnitud de l’acte i el nombre d’efectius destinats, els grans esdeveniments musicals que converteixen aquesta província en terra de festivals estiu rere estiu (FIB, Rototom i Arenal Sound), així com grans esdeveniments esportius com la Volta Ciclista a Espanya, la MiM o els espectacles taurins i pirotècnics que se succeeixen al llarg de la província durant tot l’any.