La Diputació conclou l’exitosa edició de 'La Llum de la Memòria' que ha exposat a Benassal i Castellfort
La Diputació conclou l’exitosa edició de 'La Llum de la Memòria' que ha exposat a Benassal i Castellfort

La Diputació de Castelló ha conclòs la segona edició de la Llum de la Memòria, una ambiciosa exposició d’art sacre restaurat de la província que s’ha desenvolupat a Benassal i Castellfort. Així la major exposició de patrimoni sacre restaurat de Castelló va tancar les seues portes amb un gran èxit després d’haver incentivat el turisme amb les seues tres seus obertes en tots dos municipis des de la seua inauguració el passat mes d’agost.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “a la vista del bon acolliment que ha tingut la Llum de la Memòria, estem segurs que el balanç de visites serà molt positiu. Hem convertit aquesta mostra en un al•licient més per a conèixer aquesta preciosa zona de Castelló”.

En aqueix sentit, Sales ha assenyalat que “després de les bones valoracions que hem rebut de les persones que han conegut l’exposició, des del Govern Provincial estem convençuts que s’ha complit l’objectiu amb el qual tracem aquesta iniciativa, que és conèixer i posar en valor el ric patrimoni que té la nostra província i que és motiu d’orgull per a tots els castellonencs”.

Cal assenyalar que el vicepresident ha convocat a una reunió de treball als alcaldes dels dos municipis per tal de poder valorar conjuntament el funcionament de l’exposició i com ha repercutit la seua engegada en l’activitat turística tant de Benassal com de Castellfort.

La Llum de la Memòria a Benassal
L’exposició de Benassal s’ha desenvolupat en dos espais tan emblemàtics per a la localitat de L’Alt Maestrat com són el Forn de Dalt i la Torre de la Presó, també restaurats pels serveis de la Diputació de Castelló.

Així, aquestes exposicions inèdites estan compostes per fins a 51 peces d’arqueologia, escultura, pintura, orfebreria, paper i gravats provinents de 27 institucions diferents de la província i Diòcesi de Sogorb-Castelló i Tortosa. A més, el recorregut històric comprèn des de làpides romanes, del jaciment ‘Los Cabañiles’ de Sucaina, a creus gòtiques del segle XV o dibuixos del segle XVIII propietat de la Real Fàbrica de l’Alcora.

La Llum de la Memòria a Castellfort
La tercera seu de l’exposició La Llum de la Memòria s’ha situat en l’Ermitori de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, declarat Bé d’Interès Cultural. Després de la recuperació per part de la Diputació de la pintura mural que atresora l’ermitori, aquesta exposició en tan atractiu enclavament mostra més d’una trentena de peces d’art sacre d’estil barroc, rococó i academicista de gran valor patrimonial, religiós i cultural.

El procés de restauració de l’espectacular pintura mural ha comptat amb una reintegració volumètrica i cromàtica mitjançant un estucat de la llacuna central i d’aquelles xicotetes llacunes localitzades en l’escena mural a més per a la posterior reintegració del cromatisme de l’obra emprant colors a l’aigua i la tècnica del regatino.

Cal recordar que tot el relatiu als dos cicles expositius de la ‘Llum de la Memòria’ impulsats pel Govern Provincial, el primer d’ells a Vilafermosa i aquest segon a Castellfort i Benassal, es pot consultar en el portal web “llumdelamemoria.dipcas.es”.

Publicitat