La Diputació aprova instal·lar desfibriladors a tots els pobles de la província amb una moció de PP, Ciudadanos i Compromis

2445
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La província de Castelló serà la primera de tota Espanya que instal·larà desfibril·ladors al cent per cent dels municipis després que el Ple de la Diputació hage aprovat per unanimitat la moció conjunta presentada pel Partit Popular, Compromís i Ciutadans per adquirir els equips necessaris i fer els cursos de formació necessaris per a combatre la mort sobtada.

Es tracta d’una iniciativa en què el Govern Provincial estava treballant des de fa temps i en la qual hi ha hagut un ampli consens per dur-la a terme, no només per comprar els desfibril·ladors, sinó també per fer els cursos de formació necessaris perquè en tots els municipis de la província, especialment en els més menuts, hi hage persones amb preparació específica per usar els desfibril·ladors i garantir que la compra dels aparells per combatre la mort sobtada sigue realment efectiva.

Javier Moliner, president de la Diputació, ha dit al respecte que “anem a dotar a tots els pobles de la província d’un desfibril·lador. Volem que Castelló siga la primera província que tingue una aplicació instantània, immediata i pròxima d’una solució que s’està demostrant tremendament eficaç enfront de les incidències cardíaques. Entenem que moltes d’aquestes malalties no tenen temps d’espera, i que la proximitat i la capacitat de respondre en el curt termini salva moltes vides. És per això que fem una aposta important i seriosa, i és per això que no només instal·larem tots els desfibril·ladors sinó que també formarem a gent en tots els pobles perquè pugue utilitzar-los i que amb això la capacitat en temps de resposta davant urgències i emergències siga millor a la província de Castelló “.

D’altra banda, el Ple de la Diputació també ha aprovat amb l’únic suport del Grup Popular que la Generalitat permetisca el servei mòbil de salut en els pobles menuts a través del programa Salut al Poble que, impulsat pel Govern Provincial, s’ha topat amb el veto de la Conselleria de Sanitat. Aquesta moció del Govern Provincial recull la petició de col·lectius com Alcer Castalia per habilitar controls mèdics a l’interior a través d’un vehicle equipat per a això.

Igual que la compra de desfibril·ladors per evitar la mort sobtada especialment en els xicotets municipis de l’interior és una mesura fonamental per igualar els serveis entre tots els castellonencs, visquen on visquen, amb ‘Salut al Poble’, la Diputació de Castelló proposava precisament millorar els serveis preventius de sanitat en aquells municipis que no tenen un ambulatori o un centre de salut a una distància raonable.

A través d’aquest acord, la Diputació insta la Generalitat a que preste el servei de “Salut al Poble” que li prohibeix prestar i, en el cas que la Generalitat no vulga prestar el servei de “Salut a poble”, el Govern Provincial sol·licita que li cedisca la competència perquè puga prestar aquest servei tan necessari en els pobles d’interior de la província de Castelló.

Tal com ha defensat la diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, “es tracta d’igualar els serveis i oportunitats de tots els ciutadans de la província, independentment d’on resideixin”.

Cal tenir en compte que aquest programa plantejat per la Diputació de Castelló persegueix prestar atenció sanitària ambulatòria en pobles petits on no hi ha centres de salut. Una mesura que respon directament a les demandes de veïns que resideixen a l’interior de Castelló i el testimoni va recollir la Diputació.

El programa ‘Salut al Poble’ va ser presentat pel Govern Provincial amb l’objectiu de donar resposta a les demandes ciutadanes. El servei ofereix atenció mèdica especialitzada a través d’un vehicle equipat que evita desplaçaments als que resideixen a l’interior, especialment a municipis menors de 10.000 habitants. “Evita el despoblament i millora la qualitat de vida”, ha puntualitzat la diputada, que ha recordat que aquesta iniciativa és una de les recollides en la campanya empresa per la Diputació per frenar la despoblació a les zones rurals de l’interior de Castelló, #Repoblem .

La sessió plenària d’avui ha donat compte a més de la integració del diputat provincial José Ignacio Vallejo Segura al Grup Castelló en Moviment.

Acords en matèria educativa

El Ple celebrat avui al Palau Provincial ha deixat diversos acords en temes de calat social de Castelló. Així, ha sortit endavant amb l’acord del Grup Popular i Ciutadans una moció sobre la jornada contínua en els centres educatius de la província en què insta la Conselleria d’Educació a que assumisca totes les seues competències, facilite la implantació del model que trie cada comunitat educativa de cada centre escolar i que no delegue en els ajuntaments, en ser una decisió que és estrictament pedagògica. Així mateix, s’incideix en el fet que Conselleria tinga en compte les peticions dels centres i per tal de millorar la qualitat educativa, contemple una via de finançament per fer front a les despeses que comporten el canvi de model pel que fa a organització horària dels centres i finançament de les activitats extraescolars.

La Corporació Provincial ha aprovat a més amb el suport del Grup Socialista la moció presentada pel Grup Popular sobre la necessitat d’agilitar la publicació oficial de legislació educativa en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Es refereix específicament a la publicació oficial d’ordres, resolucions i qualsevol tipus de legislació que impliqui la tramitació de documentació i compliment de terminis, establint un calendari raonable que permeti que els centres educatius duguin a terme la seva tasca en les millors condicions possibles i propiciïn una correcta informació a les famílies.