La Diputació aportarà a Cáritas 200.000 euros per a donar cobertura a les necessitats bàsiques de persones en situació de sense llar

444
PUBLICITAT

Amb l’aportació provincial es farà front a l’augment dels serveis i a les despeses excepcionals per a adaptar els centres de treball a la realitat de la COVID-19

El president José Martí i la vicepresidenta Patricia Puerta reconeixen la trajectòria de l’ONG en matèria d’acollida i integració social

La Diputació de Castelló subscriurà amb Cáritas Interparroquial de Segorbe-Castelló un conveni de col·laboració que servirà per a consolidar la cobertura de les necessitats bàsiques de la gent en situació de sense llar de la província.

El president de la Diputació, José Martí, i la vicepresidenta Patricia Puerta -qui dirigeix alhora l’àrea de Benestar Social- han mantingut aquest matí una reunió amb el director de l’entitat benèfica, Juan Manuel Aragónes, i la coordinadora d’Inclusió, Minerva Saura, en el que s’ha abordat com a punt únic del dia la preparació d’aquest acord.

En els pressupostos provincials de 2021 s’han consignat 200.000 euros per a fer efectiva aquesta col·laboració, que ve justificada per la necessitat de donar continuïtat a les acciones d’acollida i atenció de persones en greu risc d’exclusió social que l’organització porta a terme a la província. Segons expliquen des de l’ONG el nombre de persones que reclamen assistència s’ha vist incrementat exponencialment amb la crisi de la COVID-19.

El gruix del treball actual, han explicat, es concentra a hores d’ara a les instal·lacions que Cáritas té a la capital de la Plana, on disposa d’un alberg amb capacitat per a 39 persones en situació de sense llar i un servei nocturn d’acollida amb 20 places per a episodis excepcionals de baixes temperatures -actualment segueix obert-.

Tal com ha avançat la vicepresidenta, amb l’aportació provincial es podrà fer front a l’important augment dels serveis d’allotjament i manutenció que l’entitat ve registrant des de fa prop d’un any. Això s’ha vist traduït en un increment en les despeses d’alimentació i compra de roba i material sanitari, així com els desemborsaments extraordinaris per a adaptar l’alberg i les metodologies a la realitat de la COVID-19.

José Martí ha reconegut l’excel·lent trajectòria de Cáritas a la província, «que s’ha fet més palesa encara durant els últims mesos al bolcar-se en cos i ànima perquè cap persona es quede desatesa». La vicepresidenta, per la seua banda, ha volgut reconéixer l‘estret lligam que uneix la Diputació i l’ONG «i que es basa en el treball conjunt per a acabar amb les injustícies socials». Puerta ha recordat que la col·laboració amb Cáritas es completa amb els fons que rep a través de les línies d’ajuda per concurrència competitiva, «amb el qual hem dut a terme durant l’any 2020 tres programes d’inclusió social». El muntant que va rebre l’any passat ascendeix a 7.800 euros.