La Cursa de Muntanya de Vistabella espera rebre més de 3500 visitants aquest cap de setmana

251

Nota de premsa de Penyagolosa Trails

La prova serà el Campionat d’Espanya de Clubs FEDME i citarà 700 atletes

La localitat castellonenca de Vistabella del Maestrat es vesteix de festa, cada primer diumenge d’agost, per celebrar el seu tradicional Cursa per Muntanya, que arriba a la seva onzena edició. La competició repeteix per tercer any consecutiu com a prova oficial dins del calendari de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i d’Escalada (FEDME), acollint el Campionat d’Espanya de Clubs Gran Premi Buff Scott. L’organització espera rebre a més de 3.500 visitants que s’acostaran a la localitat per gaudir de la cursa i que han esgotat les places hoteleres de la comarca des de fa ja uns mesos.

Moltes coses han canviat en els últims anys perquè una població amb escassos 200 habitants, s’haja convertit en l’epicentre nacional del trailrunning durant dues jornades. Aquest resultat es deu a l’afany dels membres de l’organització, que recau en el Club de Muntanya local, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vistabella i la Diputació de Castelló i la continuïtat de la Fundació Trinidad Alfonso, que ha tornat a incloure a la prova en el Programa de Suport a les Competicions Esportives de la Comunitat Valenciana (PAC_CV) dins el marc de col·laboració amb el Comitè Olímpic Espanyol i la FEDME.

A tots aquests actors, cal afegir el centenar de voluntaris, i un poble bolcat per i per a la seua carrera, que permetrà comptar amb prop de 700 atletes procedents de tota la geografia nacional; es dóna la circumstància que per primera vegada en la prova, gairebé el 55% dels corredors procedeixen de fora de la província de Castelló.

Sobre un recorregut de 27km i 1.500 desnivell positiu, amb el Parc Natural del Penyagolosa com a escenari, la prova transcorre per sendes i camins que han servit durant anys com a vies de comunicació entre les nombroses masies existents a la zona.

Favorits a la victòria
En l’aspecte esportiu, aquesta XI Cursa de Vistabella, congregarà un planter de corredors de gran nivell, que intentaran evitar que els corredors locals Cristóbal Adell i Laia Canes aconseguisquen la victòria de la prova que coneixen a la perfecció.

L’armada andalusa, amb Iván Ortiz, Dani García, Mario Olmedo o els joveníssims Carlos García i Dalal Abdelfatah, els corredors catalans Diego Arroyo, Eduard Hernández, els alacantins Antonio Martínez, Sebas Sánchez, Miguel Ángel Sánchez, els corredors bascos Walther Becerra, Julen Larruzea o els corredors provincials encapçalats per Albert Ferrer, John Rogla, Mario Bonavista, Victor Bernad, sense oblidar-nos de l’actual campió d’Espanya de Marató Pablo Villalobos, són els principals favorits a la victòria final.

En categoria femenina, la victòria estarà bastant disputada, amb la presència a la línia de sortida de Sheila Avilés, Silvia Leal, Beatriz Real, Montse Vázquez, Laura Sola, Fátima de Diego i les representants provincials Diana Martorell, Eva Mesado, Sonia Mundina, Raquel Casares, Lola Peñarrocha, Xari Adrian.

Fins a 51 clubs s’han inscrit en la competició, esperant desbancar el Sestao Alpino, que és el clar dominador d’aquesta modalitat. Els principals rivals seran el club andalús C.D. Bicha, el Tierra Trágame madrileny, els alacantins de Lurbel Like Sport o Marathon de Crevillent, els aragonesos del A.D. Maestrazgo, sempre amb el permís dels clubs provincials com el Mur i Castell, GR33 i per descomptat del C.M. Vistabella, actual Campió Autonòmic de Clubs en categoria femenina.

Vistabella també decidirà el primer campió de la Copa d’Espanya de Carreres per Muntanya per a Persones amb Discapacitat Visual, nova modalitat impulsada des de la FEDME, que permet apropar l’esport de muntanya a les persones amb discapacitat, podent competir en les seves carreres.