La Conselleria de Cultura licita el servei de guies a Morella la Vella

495
Morella la Vellapintures rupestres
PUBLICITAT

– L’ajuntament de Morella valora molt positivament que es puga oferir aquest servei de manera completa i continua

– El servei consisteix en realitzar les visites guiades als abrics de pintures rupestres Patrimoni Mundial de Morella la Vella

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Comunitat Valenciana va publicar ahir la licitació del servei de guies arqueològics en els abrics de pintures rupestres de Morella la Vella. D’aquesta manera, es pretén donar un servei continu a aquest emplaçament, el qual es va reobrir el passat mes de març. Cal recordar que les pintures rupestres de Morella la Vella són Patrimoni Mundial declarat per la UNESCO i aquest 2017 celebren el centenari del seu descobriment.

Les empreses interessades en presentar ofertes i sol·licituds per a oferir el servei de guies pels abrics de l’emplaçament ho poden fer fins a vuit dies naturals a partir d’avui. El pressupost de licitació és de 96.337,95 euros per a un termini d’execució de 12 mesos.
“Este és un pas endavant per a oferir un servei de visites continu i posar en valor el patrimoni de Morella la Vella, un dels més importants de la ciutat” ha destacat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. A més, ha comentat que “és molt important poder oferir aquest servei complet i de forma estable que és el que pretén aquesta licitació”. L’edil ha assenyalat que “Morella la Vella és un emplaçament on, a més de les pintures rupestres, es pot gaudir del paisatge i de les rutes senderiestes que hi arriben, així, és un lloc amb moltes possibilitats”. Rhamsés ha afegit que “un servei continuat i complet amplia l’oferta cultural i turística de la nostra ciutat i donarà estabilitat a l’hora de visitar l’emplaçament”.

Cal recordar que s’han començat els treballs de restauració de la Cova del Roure. Aquest abric inclou algunes de les principals escenes de pintures d’art llevantí, característic en aquesta zona. Rhamsés ha dit que “aquesta restauració és molt necessària perquè les pintures d’aquest abric estan deteriorades, amb la millora s’ampliarà l’oferta turística d’aquest espai”. A més, des que Morella la Vella es va reobrir, han sigut milers els visitants que s’han apropat a conéixer les pintures rupestres de la Cova Alta.

Horari de visites de Morella la Vella

Actualment les pintures rupestres de Morella la Vella es poden visitar durant els festius i caps de setmana amb inscripció prèvia a l’oficina de turisme. Així, els dissabtes la visita guiada és a les 11.30 hores al matí i a les 16.30 hores a la vesprada. Els diumenges es pot realitzar la visita en horari de matí.