La conferència 100 anys d’un descobriment commemora el centenari de les pintures rupestres de Morella la Vella

269

Nota de l’Ajuntament de Morella

La xerrada és el dissabte 20 de maig a les 20.00 hores i situa l’art llevantí en el context de l’art prehistòric europeu

Les pintures rupestres de Morella la Vella es poden visitar durant els caps de setmana i festius amb cita prèvia

Morella commemora el centenari del descobriment de les pintures rupestres de Morella la Vella amb la xerrada 100 anys d’un descobriment. Esta tindrà lloc el dissabte 20 de maig a les 20.00 hores a la Sala del Justícia i situa l’art llevantí en el context de l’art prehistòric europeu. La conferència és una activitat més emmarcada en la celebració del centenari que ha permés reobrir les pintures al públic amb cita prèvia.

La regidora de cultura, Rocío Querol, ha destacat que “esta conferència és una activitat important per a conéixer les pintures rupestres de Morella la Vella que són una part molt important del nostre patrimoni i, a més, estan declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO”. El 2017 Morella s’han pogut reprendre les visites al complex de Morella la Vella i “han sigut un èxit, ja que molts morellans, morellanes i visitants s’han apropat a Morella la Vella per a veure de primera mà estes pintures”.

Recordem que Morella la Vella va reobrir el passat 18 de març i continua rebent visites durant els caps de setmana i festius. Així, les persones interessades a visitar les pintures rupestres ho poden fer els dissabtes, de matí des de les 11.00 fins a les 13.00 hores i a la vesprada des de les 16.00 fins a les 18.00 hores. Els diumenges només es pot anar en l’horari de matí. D’esta manera, les pintures rupestres es poden visitar en grups reduïts amb cita prèvia demanada a l’Oficina de Turisme.

Finalment, al setembre hi ha prevista una exposició sobre els 100 anys de la Valltorta i Morella la Vella. Esta mostra les pintures rupestres de tota la província i estarà present en tots els pobles que tenen pintures rupestres. Així, Morella tancarà a setembre esta exposició que apropa l’art rupestre al públic.

Curs d’estiu de la UJI
La Universitat Jaume I realitza este estiu el curs Pintures rupestres i noves tecnologies: de l’estudi a la difusió a la ciutat de Morella. Este curs aprofita el centenari del descobriment de les pintures i apropa als alumnes a l’emplaçament per a veure de prop allò que estudien. La regidora de cultura, Rocío Querol, ha agraït “a la UJI que haja col·laborat i ajudat per a que este curs es realitze a Morella”. Este es realitzarà a Morella des del 18 fins al 21 de juliol i la matrícula del mateix està oberta fins que s’acaben les places.